muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

La fauna autòctona se'n va de fira

La diversitat de porcs despertà gran interès a la cita del quart diumenge

La primera fira de l'any del Pla i Llevant de Mallorca no va decebre. Sant Joan s'omplí ahir de veïns i curiosos que, malgrat el fred, recorregueren tots els racons del poble on hi havia expositors de fira. No obstant això, els grans protagonistes de la jornada foren els animals autòctons i especialment, la nombrosa diversitat de porcs mallorquins. Els infants no dubtaren a apropar-se als porquets per acariciar-los el seu morro. N'hi havia de clarets, marrons, clapats i fins i tot, de negres. Però tots envoltaven la panxa de la truja.

Les cabres, els cavalls i els cans també tingueren un lloc preferent a la fira de Sant Joan. L'aviram no desentonà i els entesos en animals de ploma, coincidiren a lloar la mostra animalística santjoanera. Els productes agrícoles i artesans centraren la majoria dels llocs de venda. Pocs foren els que no aprofitaren per adquirir productes de la terra.

Els xeremiers foren els encarregats d'animar la fira amb el so dels seus instruments, recorrent els carrers més cèntrics de Sant Joan. La fira del quart diumenge esdevingué, sense dubte, tot un espectacle tradicional amb un èxit de participació on les baixes temperatures i l'amenaça de pluja, no aconseguiren deslluir la primera fira de la comarca.

Sant Joan tornarà a ser un nou reclam en vistes al proper diumenge. La tradicional festa del Pa i el Peix posarà el poble novament de festa. El puig de Consolació serà el punt de trobada dels veïns.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris