nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Un centenar de veïns planten cara a «l'atemptat» que suposarà la variant sud

Retreuen que és una «nova autopista encoberta» que destruirà un paisatge valuós

C.V. /M.P. Felanitx.
«Des de ca meva no vull veure una carretera impactant, sinó la verdor dels camps». Així de contundent es manifestà ahir Susan Saunders, una estrangera resident a Felanitx, en senyal de rebuig cap a la futura variant sud del Pla director de carreteres.

Prop d'un centenar de veïns de Felanitx es manifestà ahir contra la futura construcció d'allò que consideren «una altra autopista encoberta». La nova plataforma sorgida en rebuig de la variant protagonitzà ahir dematí una excursió fins al Calvari. Des d'aquest punt elevat volien constatar «l'atemptat ecològic» que comportarà la futura ronda planificada des de la intersecció de la carretera de Santanyí fins a la de Porto Cristo.

La portaveu de l'entitat ciutadana, Francesca Oliver, criticà la demora amb la qual «els veïns afectats ens assabentàrem de l'aprovació de la variant sud. De fet, encara n'hi ha molts que desconeixen aquest projecte», manifestà Oliver. Resulta que l'Ajuntament de Felanitx incorporà a les seves Normes Subsidiàries la nova carretera, prevista en el Pla l'any 1996. En aquells moments, els residents afectats ja hi presentaren al·legacions.

De la mateixa manera, consideren que «tan lluny del poble, i com a via de circumval·lació, s'empraria ben poc i resultaria de poca utilitat». Efectivament, el traçat passa a més d'un quilòmetre i mig de distància del centre urbà de Felanitx. Per contra, els veïns demanen que es projecti la ronda entre la carretera de Porreres i la de Campos, «perquè així es trauria bona part del trànsit rodat fora del poble».

Envoltar la localitat de carreteres tindria, segons la plataforma en contra de la variant sud, «una repercussió molt negativa per a l'economia del poble». A més, afegeixen: «La nova via posaria fi a l'activitat agrícola de finques i afectaria de manera greu famílies que tenen la seva residència en aquest lloc». Tanmateix, la conservació de l'entorn paisatgístic és la màxima d'aquest conjunt de veïns que ahir es mobilitzaren amb representants de les agrupacions polítiques locals del PSM i d'EU de Felanitx.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris