algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Els malalts d'insuficiència renal crònica disposen d'una nova guia

Alcer-Balears informa i ajuda tots els malalts renals de les Illes

L'Associació per a la Lluita contra les Malalties de Ronyó, Alcer-Balears, treballa cada dia per conscienciar la població de les Illes sobre les patologies d'aquest tipus. Així, han eleborat una guia per a familiars i malalts sobre la insuficiència renal crònica.

La presidenta d'Alcer, Manuela de la Vega, explicà que «l'objetiu principal de l'entitat és lluitar contra les malalties de ronyó i hem de pensar que la nostra tasca està declarada d'utilitat pública».

De la Vega recordà que «tota la nostra feina és altruista: vetlam pel benestar dels malalts i de les seves famílies. Els nostres projectes consisteixen a millorar la qualitat de vida dels afectats per les patologies renals i la guia ens hi ajudarà».

El llibret s'ha editat en castellà i en català i s'hi pot trobar des d'informació del que passa quan els ronyons fallen, amb tots els tractaments prevists, fins a intervencions com ara un trasplantament.

En qualsevol cas, volen deixar molt clar que «la guia no pretén substituir les explicacions de l'especialista, que serà qui acompanyarà el pacient durant tota la malaltia, i s'ha de tenir en compte que la insuficiència renal crònica es presenta en cada persona d'una manera totalment diferent, i que és el nefròleg l'encarregat de personalitzar el tractament».

Aquest llibret és una ajuda més que s'ofereix, sobretot, perquè els familiars puguin entendre millor la patologia i les seves repercussions en la vida quotidiana del pacient. «És un mapa orientatiu, una eina que permetrà al malalt entendre millor cada pas del tractament que estigui a punt de començar o que ja hagi començat a rebre», manifestà De la Vega.

Alcer vol obrir una porta a l'esperança per a la gent amb insuficiència renal. «És molt important entendre que els tractaments no són un càrrega, sinó una oportunitat per dur una vida de qualitat», conclogué.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris