muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

ERC ret homenatge a la figura del darrer batle republicà de Palma, Emili Darder i Cànaves

Ahir es recordà el 68è aniversari de l'assassinat

Esquerra Republicana va retre ahir l'homenatge anual a Emili Darder i Cànaves, un dels més il·lustres fundadors del partit a les Illes. L'acte va tenir lloc al cementeri de Palma, davant mateix d'on fou afusellat Darder, ara fa seixanta-vuit anys.

Una trentena de persones entre militants d'ERC, simpatitzants o admiradors de la figura del qui fou l'últim batle republicà de Ciutat, assistiren a la convocatòria. Com anys anteriors no hi faltaren Jaume Santandreu, Catalina Moner i Maria Antònia Oliver, entre d'altres.

Enguany, les intervencions van ser a càrrec d'Alexandre Seguí, president d'Esquerra a Palma, i de David Ginard, historiador. El primer va explicar que aquest homenatge no es només a Emili Darder, sinó que també és per tots aquells que com ell moriren i lluitaren per obrir un camí de llibertat. Destacà que era un home implicat directament amb el poble, preocupat pel seu benestar, sobretot pel que fa a la salut i l'educació i que «potencià el renaixement de la nostra cultura i identitat». Féu referència a l'acte aquesta vegada oficial en memòria de Darder del pròxim dos de març, organitzat per l'Ajuntament de Palma. Se n'alegrà en nom d'ERC però demanà que no fos un homenatge purament simbòlic sinó que «es defensi la nostra cultura, davant les polítiques especulatives que van contra els nostres drets i llibertats com a ciutadans».

Donà pas a David Ginard, que com a historiador considera que Darder és un dels símbols màxims de la repressió d'aquells moments, «l'assassinaren per la seva tasca representativa d'un grup de gent d'esquerra que féu una important obra social, solidària i sanitària». L'acte es va cloure amb l'ofrena floral de les Joventuts d'ERC.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris