nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Educació fixarà la setmana que ve la data d'unes noves proves de català

Respon a les crítiques que té capacitat per tirar endavant els exàmens

La Conselleria d'Educació i Cultura anuncià ahir que la setmana vinent fixarà la data per realitzar les proves per a l'obtenció dels certificats oficials de coneixements de llengua catalana després de la suspensió dels exàmens de juny.

Així mateix, a través d'un comunicat la Direcció General de Política Lingüística volgué respondre a les crítiques que han suscitat l'anul·lació de la convocatòria de juny i sobretot les declaracions del president de l'Obra Cultural Balear, Sebastià Frau, sobre la «incapacitat» per tirar endavant les proves. En un escrit amb tres punts, la Conselleria d'Educació justifica les causes que l'obligaren a la suspensió esmentada.

En primer lloc, s'hi assenyala que els exàmens orals de la convocatòria de gener no hauran acabat fins passat el 6 de març, per l'elevat nombre de persones presentades a l'exercici escrit, un requisit indispensable per a la prova oral corresponent.

En segon lloc, hi ha influït el fet que la Direcció General de Política Lingüística hagi hagut d'ajustar els recursos humans de què disposa a les necessitats dels examinands. D'aquesta manera, en alguns casos les proves orals corresponents a un nivell s'han hagut de dur a terme en dies diferents.

En tercer lloc, s'ha tengut en compte la circumstància que els resultats de la convocatòria de gener es faran públics amb posterioritat a la data fixada de tot d'una per a la inscripció en les proves de juny del 2005 (entre el 7 i el 21 de març). Per tot plegat, i segons afirma la Conselleria d'Educació, resultava difícil garantir que els exàmens prevists per al mes de juny del 2005 es poguessin realitzar de manera satisfactòria.

Per acabar, i en relació amb les queixes formulades des de diferents sectors, el departament autonòmic volgué deixar clar que «es veu del tot capaç» de tirar endavant les futures convocatòries per a l'avaluació i la certificació de coneixements de català, ja que té molta consideració «pels interessos generals dels ciutadans disposats a adquirir coneixements d'aquest idioma».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris