algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'hospital de Son Llàtzer cultivarà teixit per als implants de còrnia

El doctor Miguel Agudo coordina totes les tasques de trasplantaments

La unitat de trasplantaments de l'hospital de Son Llàtzer de Palma iniciarà durant aquest any el cultiu de teixit cornial per poder dur a terme implants d'aquest òrgan Aquesta unitat ja fa dos anys que realitza aquests tipus intervencions, de fet en el període 2002-2004, s'han duit a terme 51 implants al centre.

Perquè aquests implants es puguin realitzar, és molt important la tasca que està desenvolupant la unitat de coordinació de trasplantaments del centre hospitalari. El cap d'aquesta unitat és el doctor d'urgències Miguel Agudo. Agudo explicà que la seva funció abraça diferents aspectes com són potenciar i obtenir el màxim nombre de donants en el seu entorn, realitzar la selecció del donant, és a dir, comprovar el seu historial mèdic per si existissin contraindicacions per les quals la persona no podria ser donant, i dur a terme la sol·licitud de donació de teixits i òrgans als familiars.

A més una vegada que es té el consentiment dels familiars, Agudo es responsabilitza de posar en marxa tot el protocol per poder dur a terme les extraccions dels òrgans i dels teixits per la seva propera implantació. Agudo assenyalà que en aquests moments a l'hospital de Son Llàtzer es realitzen extraccions de teixits, més concretament de teixit cornial, progenitors hematoitcs, teixits del cap del fèmur i extracció de sang de cordó umbilical, a més de realitzar una important tasca de detecció de morts encefàliques.

Per les donancions de teixit de còrnia, una de les més importants que es duen a terme al centre hospitalari, és fonamental la tasca que desenvolupa la coordinadora d'infermeria, ja que és l'encarregada de realitzar la primera selecció del possible donant cadàver, sempre seguint els criteris d'exclusió.

En el període 2002-2004, hi ha hagut 67 donacions de teixit de còrnia, amb una mitjana d'edat de 67 anys. El 74% foren homes i el 26% eren dones. Aquestes donacions han tingut com a resultat que a Son Llàtzer es poguessin realitzar 51 implants de teixit de còrnia, mentre que la resta es derivaren a altres hospitals, on es pogueren implantar als seus pacients.

S'ha de destacar que Son Llàtzer és l'únic centre hospitalari de Balears que realitza donació de sang del cordó umbilical i que des que es posà en marxa el programa l'any passat s'han realitzat 42 donacions. Durant els passats dos anys, l'hospital de Son Llàtzer tingué 131 donacions realitzades per persones vives de teixit osteotendinós, encara que quan les donacions d'aquest teixit foren més importants fou l'any passat, amb 68 donacions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris