nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín:
14°

Els usuaris del tren han augmentat amb un miler en tan sols un any

El ferrocarril es consolida com un bon mitjà de transport alternatiu

El servei de transport públic del ferrocarril que enllaça Palma amb Manacor s'està consolidant com una autèntica alternativa al mitjà privat. Els usuaris que han emprat el tren per viatjar des de Manacor fins a la capital s'han incrementat amb un miler des de gener de l'any passat.

Segons dades facilitades per la Conselleria d'Obres Públiques i Transports, per gener d'aquell mateix any, un total de 41.094 viatgers agafà el tren amb origen o amb destinació a Sineu, Petra i Manacor. El gener del 2004, les persones que empraren aquest mitjà de transport foren 40.033. Per tot plegat, l'augment ha estat notable.

El total de viatgers que han recorregut a aquest servei des que s'inaugurà, per maig del 2003, fins ara ha estat de 617.614, sense comptar-hi els que hagin pogut agafar el tren aquest mes de febrer, perquè la Conselleria encara no els té registrats.

Tanmateix, des del primer any que es posà en marxa el ferrocarril fins ara, aquest mitjà públic s'ha refermat d'una manera espectacular. Dels 288.397 passatgers que l'empraren de maig a desembre del 2003, s'ha passat a 41.094, just per gener.

Per mesos, la quantitat d'usuaris del 2003 al 2004 també va créixer de manera considerable. Per novembre del 2003, 42.600 viatgers empraren el ferrocarril, mentre que el mateix mes de l'any següent foren més de 45.000. Aquest mes ha registrat precisament el màxim d'usuaris de la línia Palma-Manacor.

No obstant això, el tren també ha tingut les seves hores baixes. Per març del 2004, la línia quedà suspesa pel despreniment d'un dels talussos laterals de la via. Aquesta circumstància provocà que durant els mesos d'abril i maig no hi hagués cap passatger. Fins i tot el juny, el juliol i l'agost posteriors a l'accident, els clients no recuperaren la confiança en el servei, que caigué fins a mínims insospitats. Per juny, només tingué 5.504 viatgers.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris