algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Temor entre els usuaris del port de Portals Vells per una nova concessió

El camí que hi dóna accés és un obstacle per a la renovació

Hi ha una gran inquietud entre els usuaris del port esportiu de Portals Vells davant la possibilitat de perdre els seus amarraments. La concessió acabà ara fa quatre anys, i les converses amb la Direcció General de Ports, que depèn del Govern, estan bloquejades.

El port de Portals Vells compta amb 62 amarratges, 45 dels quals estan a nom de veïns de la zona. La negociacions per renovar la concessió han topat de manera frontal amb les dificultats que presenta l'accés fins al moll. El vial, estret i de difícil maniobrabilitat amb cotxe, és propietat dels veïns.

Quan Cristòfol Huguet era director general de Ports, en la primera legislatura de Jaume Matas, els veïns oferiren el camí a canvi que fos renovada la concessió. L'acord semblava raonable per ambdues parts, però no es va arribar a cap entesa ni amb Huguet ni amb el seu successor en temps del Pacte de Progrés, Onofre Rul·lan.

Fa uns mesos, i davant de la tramitació de la nova Llei de ports, els usuaris i el nou director general, Fernando Garrido, reprengueren les converses amb nous aires. La Direcció General va insistir en les dificultats per accedir fins a la moll, raó per la qual va proposar la possibilitat d'utilitzar un nou accés que travessaria quatre parcel·les propietat del grup d'empreses Barceló. Els veïns s'estranyaren davant d'aquesta proposta, perquè implicaria l'entrada en la negociació d'una tercera part al seu entendre innecessària.

A partir d'aquí s'han disparat les especulacions i els temors dels titulars a perdre els seus antics amarraments. Hi ha qui tem que la revisió del Pla General de Calvià contempli la requalificació de terrenys unifamiliars en plurifamiliars just al costat del port; que es possibilitin permutes de sòl privat per amarratges, el que ocasionaria que molts usuaris deixassin de ser-ho; i fins i tot que s'atorgui una nova concessió sense comptar amb els titulars actuals.

Fa una setmana que aquest diari intenta parlar del port de Portals Vells amb Fernando Garrido, però les seves múltiples ocupacions i visites a instal·lacions li ho han impedit fins ara.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris