algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Hisenda destapà un frau fiscal de 225 milions d'euros l'any passat a les Balears

L'Agència Tributària estrenyerà el cercle als defraudadors immobiliaris i de l'IVA

La delegació de l'Agència Tributària de les Balears destapà un «frau fiscal» per valor de 255 milions d'euros durant el passat exercici. En aquest sentit, els resultats de control de les obligacions amb Hisenda milloraren un 6'3% respecte del 2003.

Tanmateix, l'Estat té previst estrènyer el cercle al voltant del frau. El delegat de l'Agència Tributària, Raúl Burillo, informà ahir de la posada en marxa el Pla de prevenció del frau fiscal, el qual preveu 300 mesures per detectar-lo i corregir-lo. La principal conseqüència d'aquesta iniciativa serà l'increment del nombre d'actuacions de control, amb especial esment cap a les operacions immobiliàries i la liquidació de l'IVA.

Burillo presentà ahir les dades del treball de control tributari realitzat per l'Agència a les Balears el 2004, que destapà un frau valorat en 255 milions d'euros. En aquest sentit, el delegat especial explicà que gairebé la meitat -123 milions- correspongueren a l'àrea d'inspecció, fet que permeté recuperar un 15% més de deute respecte de l'any anterior.

Pel que fa a les actuacions contra el contraband, incloses les aprehensions de droga, les actuacions del Servei de Duanes superaren els 68 milions d'euros, el doble que el 2003. En aquest sentit, Burillo notificà les aprehensions de dues partides «molt importants» de droga a Eivissa.

En aquest sentit, l'Agència Tributària ampliarà la dotació dels serveis duaners, complementant les tres embarcacions de què disposen actualment amb un avió i un helicòpter de vigilància que actuaran preferentment a l'àrea marítima de les Pitiüses.

Quant als resultats per conceptes, 184 milions d'euros (el 72% del total) correspongueren a liquidacions, les captures de contraban s'incrementaren un 145% fins als 59 milions d'euros i els delictes denunciats sumaren un suposat frau de 13 milions d'euros, gairebé el triple que el 2003. La recuperació de deute millorà un 15% fins als 77 milions, dels quals el 40% s'obtingueren per via executiva amb intervenció sobre el patrimoni del deutor.

Tanmateix, les actuacions d'Hisenda a Balears se centraran en el desenvolupament de les 300 mesures previstes al Pla de prevenció del frau fiscal. Les accions se centraran en l'economia submergida i activitats no declarades, a més del control de societats inactives i d'altres que demanen el NIF però que no s'inscriuen.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris