nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
11°

Ofensiva de Delegació contra el frau en la regularització d'immigrants

Socias avisa els patrons i anuncia 600 inspeccions a empreses

Delegació del Govern central a Balears efectuarà 600 inspeccions a empreses per detectar possibles fraus en el procés de regularització d'immigrants. El delegat, Ramon Socias, avançà ahir que l'objectiu és evitar que quedin «bosses d'explotació» d'immigrants quan hagi finalitzat el procés de regularització i va advertir els empresaris que hi haurà «tolerància zero» i multes de fins a 60.000 euros.

«Volem que els empresaris aprofitin aquesta oportunitat», assegurà Socias, referint-se al procés de regularització, però un pic finalitzi aquest procés hi haurà «tolerància zero», i Delegació denunciarà a la Fiscalia aquells empresaris que encara tenguin treballadors immigrants irregulars o que hagin comès algun frau -compra-venda de contractes- en el procés de regularització.

570 inspeccions seran planificades i no es faran fins després del set de maig, quan hagi acabat el procés de regularització. La resta d'actuacions es portaran a terme sense planificar, arran de les denúncies que puguin sorgir durant el procés. Els 31 inspectors de treball que hi ha a les Illes només actuaran si tenen indicis de frau o si es detecten bosses de treballadors immigrants irregulars.

El delegat va apuntar tres supòsits possibles per forçar una inspecció: quan un empresari contracti immigrants per fer una feina que no té relació amb l'empresa; quan no hi hagi raons que justifiquin un augment de la plantilla; o quan es facin contractacions de servei domèstic exagerades. En aquest darrer cas no es faran inspeccions, perquè el domicili és inviolable, però es faran citacions.

Des que s'inicià el procés de «normalització» d'immigrants, el passat set de febrer, i fins dia 22 s'han tramitat 2.200 expedients i s'han registrat 3.547 sol·licituds d'informació, de les quals més d'un 80% acabaran sent expedients. Balears ocupa el cinquè lloc de l'Estat en nombre de regularitzacions, a un ritme de 1.100 expedients per setmana. Segons Socias, el maig es podria arribar a les 20.000 regularitzacions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris