algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Madrid apuja els descomptes i Socias insta el Govern a evitar la confrontació

El Consell de Ministres aprovà les bonificacions del 38% pel transport aeri i marítim

R.G./J.T. Palma.
El Consell de Ministres aprovà ahir el Reial decret que preveu l'increment, del 33 a la 38 per cent, dels descomptes aeri i marítim. A Balears, el delegat del Govern espanyol, Ramon Socias, se sumà a les crítiques d'UM a l'actitud de l'Executiu autonòmic però aprovà una declaració en la qual convidà el Gabinet de Jaume Matas a «cooperar i evitar la confrontació» amb l'Administració central.

Les bonificacions aprovades per Madrid afecten els trajectes aeris i marítims que connectin Balears, Canàries, Ceuta i Melilla amb la resta de l'Estat i també als bitllets de vaixell interilles. En aquest cas, el Govern central augmenta la seva subvenció del 10 al 15%.

Les mesures entraran en vigor l'endemà de la seva publicació al BOE i tindran efectes retroactius a l'1 de gener (Foment determinarà com es retornarà la bonificació dels viatges ja efectuats). Mentrestant, el Govern balear continuarà avançant el tram de descompte aprovat a través de Sa Nostra.

L'aprovació de l'increment va ser aprofitada pel delegat del Govern, Ramon Socias, per evidenciar que l'Executiu central compleix amb els seus compromisos. En un fet inusual, Socias llegí una declaració institucional en la qual «convida» el Govern balear a «optar per la cooperació i no per la confrontació» perquè «el partisme, la manipulació informativa, el victimisme, la demagògia i la crispació condueixen a una situació sense sortida en la qual només hi ha una víctima: els ciutadans de les Illes Balears».

«Al Govern balear li agrada més una bona brega que un mal acord», apuntà després de llegir la declaració. El delegat s'oferí com a intermediari amb Madrid per millorar les relacions però no es va estar de criticar que el Gabinet Matas «no té paraula», «incompleix tots els compromisos», fa una «campanya electoral» continuada i té una vicepresidenta a qui cal «desemmascarar d'una vegada».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris