algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
15°

OCB i sindicats critiquen que Melià és incapaç de fer proves de català

L'STEI i el PSM demanen la dimissió del cap de Política Lingüística

Des del sector de l'Ensenyament del CSI-CSIF, el president de la confederació de Sindicats Independents de Funcionaris, Felip Pieras, assegurà que «ja que el català és una exigència per accedir a un lloc de feina públic, pensam que l'Administració està obligada a donar oportunitats a la gent per complir aquest requisit i que les proves s'han de fer almanco en dues convocatòries a l'any». De fet, Pieras va demanar que «si no es convoquen el mes de juny, s'han de fer dins el mes de setembre. En definitiva, el Govern ha de donar una sortida a la gent que es prepara per aquestes proves i per les oposicions».

Des d'UGT, Marga Bárez va advertir que «la pròxima oferta de feina pública sortirà després de l'estiu» i que els ciutadans per llavors no hauran tengut una nova oportunitat per certificar els seus coneixements de català. Bárez va assegurar que «al marge de la polèmica sobre la JAC, en la qual no hi vull entrar, la suspensió de les proves de català és greu. Tothom té dret a fer unes proves i és un poc fort que si no poden garantir el seu desenvolupament les suspenguin. L'Administració ha de cercar col·laboradors i fer-les».

Des de l'STEI-i, Biel Caldentey va assegurar que la suspensió de les proves «és una presa de pèl per a la gent» i va recordar que «se suspenen perquè no tenen corregides les proves del gener». Caldentey pensa que «aquesta situació s'hauria de resoldre negociant amb els col·laboradors» i va acusar Melià d'«actuar amb ineptitud» i de «no saber administrar les seves decisions». A més, Caldentey va assegurar que aquesta situació perjudica «els interessos dels ciutadans». Per tot plegat, des de l'STEI-i es va demanar la dimissió de Melià.

Des de CCOO, Julia Sánchez va assegurar que «l'Administració és l'única responsable de la situació». De fet, per a la portaveu del sindicat, l'Administració «ha d'arbitrar els mecanismes necessaris per fer les proves» perquè «no és de rebut que un director general de Política Lingüística no sigui capaç de garantir la celebració d'unes proves».

Des de l'OCB, el seu president, Sebastià Frau, va afirmar que la suspensió de les proves «demostra que la Junta Avaluadora de Català feia una feina rigorosa i permetia que les persones que volien obtenir un títol ho poguessin fer. La Direcció General de Política Lingüística és incapaç de fer aquesta feina». En opinió de Frau, si Melià «no pot garantir la celebració de les proves seria un bon moment per recuperar la JAC».

Finalment, el PSM-EN presentà una proposició al Parlament per demanar el cessament de Melià. La diputada Joana Lluïsa Mascaró afirmà que ha quedat demostrada «la incompetència» de Melià.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris