nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

El Govern rectifica Rodríguez i diu ara que pagarà el plus d'insularitat

Tanmateix, no descarta reclamar a Madrid els doblers de l'operació

R.G. / J.C.P. Palam.
El portaveu del Govern balear, Joan Flaquer, assegurà ahir que l'Executiu autonòmic pagarà als funcionaris de la CAIB el mateix plus d'insularitat que rebran els treballadors públics de l'Estat.

Amb aquest anunci, el Consolat volgué corregir les declaracions prèvies del conseller d'Interior, José Maria Rodríguez, en les quals «traspassava» de cap a Madrid el seus compromisos amb els funcionaris de la Comunitat Autònoma. Tanmateix, recordaren els representants sindicals en la Funció Pública a les Balears, «si bé el Govern no hi està obligat, Rodríguez es comprometé amb nosaltres a equiparar els seus treballadors amb els de l'Estat».

Així mateix, el Gabinet de Matas, a través del portaveu Joan Flaquer, volgué enviar un missatge de tranquil·litat als beneficiats per la mesura acordada dimarts passat i dissipar els dubtes que han sorgit aquests darrers dies sobre la qüestió de qui es faria càrrec de la bonificació esmentada. En aquest sentit el conseller d'Interior, José María Rodríguez, manifestà dijous que era Madrid qui havia de finançar el complement.

De tota manera, els responsables de l'Administració autonòmica reclamaran al Govern central que compensi les despeses derivades d'implementar el plus. Segons Flaquer, el president Rodríguez Zapatero «es comprometé a compensar les comunitats autònomes quan la modificació de la legislació bàsica -com passa en aquest cas- els generi més despeses.

Els delegats de l'STEI-i a l'Administració de la CAIB es reuniren ahir amb la directora general de la Funció Pública, Maria Lluïsa Ginard, per parlar de l'aplicació de l'acord subscrit dimarts a Madrid entre el Ministeri de Treball i els sindicats UGT i CCOO, i al qual se sumà dimecres el CSI-CSIF.

Per la seva banda, Ginard garantí als sindicalistes una convocatòria extraordinària de la Mesa de la Funció Pública a la CAIB per estudiar i per debatre els criteris d'aplicació de l'increment d'un 35% a la indemnització per residència. La mesura aprovada suposarà entre 9 i 15 euros més en la nòmina dels funcionaris de Mallorca i el doble per als de Menorca i les Pitiüses.

La revisió d'aquest complement suposa la consecució d'una demanda històrica dels empleats públics a l'Estat, de la qual també es beneficiaran els dels ajuntaments de les Balears i dels tres consells insulars.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris