algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Madrid destina 507 milions d'euros a crear ocupació per a discapacitats

Palma acull el VI Simposi Internacional de Síndrome de Down

El Govern central fomentarà amb 507 milions d'euros la creació d'ocupació per a discapacitats durant el 2005, segons anuncià ahir a Palma la secretària d'Estat d'Afers Socials, Família i Discapacitats, Amparo Valcàrcel, durant la inauguració del VIe simposi Internacional sobre la Síndrome de Dowm.

Durant la seva intervenció, Valcárcel va precisar que aquests ajuts es destinaran a centres especials d'ocupació i a la bonificació de la seguretat social en els contractes estables i temporals de persones amb discapacitat. L'objetiu del Ministeri de Treball i Afers Socials és reduir l'atur que afecta les personas que pateixen alguna minusvalidesa, el doble que el de la resta de la població i el triple en el cas de les dones.

La secretària d'Estat d'Afers Socials inaugurà junt amb el president del Govern balear, Jaume Matas, el simposi internacional que acull 39 conferenciants i 270 assistents de 21 països, que tenen com a repte principal avançar en el tractament específic d'aquesta patologia.

El director de l'Associació Síndrome de Down de Balears (Asnimo), Juan Parera, que també és el president de l'Agrupació Europea EDSA, va fer especial referència al fet que els especialistes reunits al simposi «són eminències en la patologia» i que hauran d'analitzar profundament durant els dies que durarà el congrés l'«especificitat d'aquesta minusvalidesa», per diferenciar-la d'altres síndromes i millorar el seu tractament. Així mateix, Parera assegurà que des de fa tres anys es realitzen els estudis específics de les causes i conseqüències de la trisomia 21, l'anomalia genètica que provoca la síndrome.

Aquest simposi permetrà crear «estratègies» i «recursos més eficaços» per aconseguir una major esperança de vida, autonomia i integració en la societat dels afectats. El president Matas demanà responsabilitat a les administracions públiques per emprendre polítiques que garanteixin el dret d'aquests ciutadans a rebre una formació per desenvolupar els seus potencials.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris