muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
13°

Els directors d'instituts denuncien que Educació ja els deu dos mesos

Diuen que hi ha centres que no poden adquirir recursos necessaris

L'Associació de Directors d'Instituts d'Ensenyament de Secundària (ADESMA) va denunciar ahir que la Conselleria d'Educació ja els deu dos mesos del primer pagament de l'assignació pressupostària.

Concretament, el president de l'organització, Manel Perelló, va assegurar que «en data a 25 de febrer els centres educatius públics d'aquesta comunitat autònoma no han rebut encara el primer pagament de l'assignació pressupostària corresponent a l'any 2005».

Aquesta situació denunciada per Adesma s'afegeix a la viscuda a finals del 2005 pel retard ocasionat en el pagament de la Conselleria als centres públics de les partides pressupostàries compromeses pel darrer trimestre. En aqueixa ocasió, el retard en el pagament va coincidir amb la destinació d'un 26 per cent del pressupost de la Conselleria d'Educació (9'2 milions d'euros) al denominat «fons de contingència». D'aquest capítol s'extreuen els doblers per finançar despeses com la creació de l'equip ciclista Illes Balears-Banesto. L'impagament va causar problemes als instituts, com manca de solvència per pagar les factures de l'aigua i de la llum.

De fet, el president de l'associació de directors d'instituts recorda que la nova situació «s'afegeix a les greus deficiències ocorregudes amb l'últim dels pagaments de l'exercici anterior que, com sabeu, també es va fer d'una manera absolutament irregular: tard i fraccionat».

Al parer de Perelló, el nou retard denunciat per l'associació que presideix «contravé, una vegada més, els criteris de la mateixa administració educativa de fer efectiu el pagament durant les primeres setmanes del mes de gener».

A més, el director de l'entitat manifesta la seva queixa «davant aquest procediment de l'administració en relació als seus propis centres que els dificulta el seu funcionament bàsic, els col·lapsa econòmicament i els impossibilita d'adquirir fins i tot els recursos didàctics més necessaris». Davant aquesta situació, el col·lectiu ha instat la Conselleria d'Educació «perquè ordeni, immediatament, uns pagaments que són absolutament imprescindibles».

Perelló, igualment, critica que «com a responsables dels centres públics no podem passar per alt que aquest Govern té capacitat econòmica per allò que li interessa políticament, com per exemple, l'avançament dels descomptes del bitllets als residents, i, en canvi, obvia totalment la precarietat econòmica dels centres educatius de titularitat pública».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris