nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Els sindicats demanen mesures contra la violència als hospitals

Salut anuncia un protocol d'actuacions per posar fi a aquests casos

Representants de la Federació de Salut de CCOO reclamen mesures urgents per aturar l'increment de casos de violència física, verbal i psicològica que estan patint els darrers temps el personal sanitari dels serveis sanitaris públics de Balears.

Manel Garcia, secretari general de la federació de Salut, explicà que la «situació del personal sanitari, tant en els centres de salut com als hospitals, és d'absoluta indefensió davant les agressions que s'estan patint, de fet varen presentar un projecte per posar en marxa un protocol d'actuació per aquests casos però no s'ha fet res».

Garcia assenyalà que la situació és molt preocupant, les agressions van «des de insults, amenaces de denúncies, fins a l'agressió física i cada vegada són més freqüents».

La situació més complicada es pot veure a les sales d'urgències dels hospitals públics, «ja que quasi el 70% de les persones que acudeixen a aquest servei haurien d'anar al seu centre de Salut o un PAC, però creuen que si acudeixen a urgències li resoldran el seu problema més aviat i aquestes persones són les que normalment tenen les actituds violentes quan els fan esperar, perquè hi ha persones realment urgents», comentà García.

Una membre de la Federació de Salut, que fins fa poc era infermera al centre, explicà casos que a vegades no sembla possible que es pugin donar dins a un hospital. «Des del que ja entra per la porta d'urgències cridant i demanant que l'atenguin, sense tenir en compte que es troba a un centre sanitari, el que comença a cridar i amenaçar a posar denúncies si no els practiques les proves que ell vol, fins arribar al que directament agredeix físicament metges o infermers, aquí veus de tot».

Per la seva banda, fons de la Conselleria de Salut i Consum asseguraren que «el 14 de gener es va constituir una comissió tècnica per estudiar la seguretat als centres sanitaris. La comissió la integren representants de les gerències de tots el centres sanitaris i el serveis de prevenció».

La comissió està estudiant la creació d'un protocol d'actuacions per aquests casos que inclourà un plec de mesures preventives, la creació d'un registre de casos, suport psicològic i jurídic i es reunificaran les mesures de seguretat dels centres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris