nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

Devers 20.000 famílies de Palma es troben en situació de pobresa

EU-EV denuncia que hi ha mancances a la xarxa d'assistència primària

Unes 20.000 famílies de Palma es troben en una situació de pobresa segons un informe d'EU-EV basat en dades de Foesa i de l'Enquesta de Població Activa. Així, 19.700 famílies estan per sota del llindar del 50 per cent de la renda mitjana per persona, fet que es considera situació de pobresa.

A més, unes 3.400 unitats familiars es troben en pobresa severa, és a dir, que només tenen garantit entre un 25 i un 40 per cent de la renda mitjana per persona, que representen un 2,8 per cent del total. Val a dir que 2.200 famílies no tenen ingressos mensuals garantits, que són un 1,9 per cent de la totalitat.

EU-EV denuncia que hi ha mancances greus tant a la xarxa d'assistència primària així com a la xarxa de centres d'inclusió que «impliquen un fracàs molt important dels processos de reinserció». Així mateix, aquesta formació considera que una bona part de la població atesa per les institucions no arriba a culminar mai de manera satisfactòria el seu procés d'inserció.

EU-EV exigirà a l'Ajuntament de Palma i al Consell de Mallorca una solució a les mancances exposades anteriorment. D'aquesta manera, el portaveu d'aquesta coalició, Eberhard Grosske, afirmà que la manca de recursos de la xarxa d'assitència primària tenen un doble efecte negatiu.

Per una banda, critiquen el fracàs en la tasca preventiva a l'hora d'evitar els processos d'exclusió, i per l'altra, un deficient acompanyament a les persones que es troben excloses a l'hora d'ajudar-les a reinserir-se a la societat actual.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris