nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Esbucament de casetes a Banyalbufar

El torrent de Son Bunyola s'havia convertit en un focus de brutor

98910

Moment de les feines de neteja al torrent de Son Bunyola.


Ahir a primera hora el balte de Banyalbufar, Mateu Ferrà, supervisà de manera personal l'escubament de quinze casetes de pescadors situades al torrent de Son Bunyola, devora el Port des Canonge, que feia més de vint anys que romanien abandonades.

L'Ajuntament ha estat qui ha donat l'ordre de tomar-les. Així, el primer edil comentà que la zona s'havia convertit en un focus de brutor i de perill per als nombrosos excursionistes que hi passen. A més, s'hi acumula una gran quantitat de deixalles com vidres i ferros.

Una màquina excavadora i tres operaris dugueren a terme la demolició de les casetes i efectuaren una recollida de tota classe d'escombraries, que anaren dipositant arran de mar, per cremar-les tot seguit. Després de diverses gestions i d'haver obtingut el permís de la Demarcació de Costes, l'Ajuntament ha procedit a les tasques de demolició, de manera que s'elimina un impacte visual negatiu en aquesta zona.

El cost total d'aquestes obres puja a devers 5.000 euros i el seu objectiu és «potenciar i recuperar un dels paisatges més emblemàtics del municipi, ja que hem de tenir esment dels nostres recursos més importants com és aquest entorn natural privilegiat», assegurà Ferrà. Una vegada netejat, l'espai s'adequarà amb diferents mesures com ara la col·locació de papereres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris