nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

Una màfia del poblat de Son Banya controla les bregues de galls a Mallorca

Aquestes competicions se celebren cada dissabte en un xalet ubicat a s'Hostalot

62330

Gàbies buides en una de les finques on es criaven galls de brega, assaltades pel clan.

Una màfia formada per persones d'ètnia gitana residents al poblat de Son Banya, amb l'ajuda de dos pagesos, continua controlant les bregues de galls a Mallorca. Els responsables d'aquest grup són «El Moreno», «El Joselete» i «El Vice», residents al poblat, i dos pagesos que resideixen en una localitat de l'interior de l'Illa.

Fa un temps, a «El Moreno» se li intervingué una quadra de cavalls que tenia a Son Pardo i uns xalets de luxe, en existir sospites que els obtingué amb la venda de drogues. «El Joselete», germà del primer, fou pastor d'una església, tingué 'problemes' amb la policia i figura com a responsable o propietari d'un xalet ubicat a S'Hostalot, on se fan les baralles.

«El Vice» és germà dels dos anteriors, i se'l considera el responsable de dirigir un grup que es dedica a robar galls de brega. Aquests galls són traslladats després al poblat de Son Banya, on es guarden en habitacles tancats. Les baralles de galls solen fer-se entre els mesos de gener fins al juliol, i després s'atura l'activitat. Des de finals de 2004 s'han denunciat almenys cinc robatoris massius de galls en finques de Muro, sa Pobla, Llubí i Sant Jordi.

En ocasions, els afectats han acudit a Son Banya per intentar recuperar els animals, on hagueren de pagar 100 euros per gall, amb l'excepció dels millors per a les bregues, que queden al poblat. Les baralles que organitza la màfia de Son Banya es duen gairebé sempre a terme al xalet de s'Hostalot. Per accedir al recinte s'han de pagar deu euros d'entrada, i de cobrar-les se n'encarrega un altre germà, «El Loco».

Des que s'inicià la temporada, el 6 de gener, cada dissabte s'han celebrat baralles al xalet. El responsable del grup està construint una altra gallera per a baralles, en un lloc encara desconegut.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris