algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

El Govern Matas replica a Munar que 'negociï' ella amb el PSOE de Madrid

L'Executiu respon a les acusacions del seu soci sobre la manca de tarannà dialogant

J.T. /R.G. / E.D.Palma.
Les crítiques d'Unió Mallorquina a l'actitud «poc dialogant» del Govern balear per garantir les inversions de Madrid provocaren ahir una resposta immediata de l'Executiu. El portaveu, Joan Flaquer, convidà el Consell de Mallorca i UM a exercir de mediadors en la negociació i a obrir nous canals de comunicació per millorar les relacions. El PP interpretà l'envestida com un intent dels nacionalistes per obtenir rèdits polítics de l'enfrontament.

En una compareixença convocada pel Govern només per contestar les crítiques d'UM, el portaveu Joan Flaquer negà la manca de «tarannà» del Govern, recalcà que el seu gabinet «negocia» per aconseguir inversions i, a més, formulà un convit a UM i al Consell de Mallorca: si ells volen obrir «nous canals de comunicació» amb Madrid, l'Executiu autonòmic s'hi bolcarà i posarà totes les facilitats per fer-ho possible.

El portaveu assegurà que el PP es continua sentint «còmode» amb el pacte de governabilitat signat amb UM i interpretà les crítiques d'aquest partit com una petició perquè no es perdin les inversions de Madrid.

En la mateixa línia, la vicepresidenta, Rosa Estaràs, negà un possible distanciament entre el PP i UM, afirmà que l'acord firmat és «positiu», les relacions són «bones» i que cadascú realitza les manifestacions que vol. La «número dos» advertí que el Govern està disposat a «fer una passa enrere» i a convidar l'oposició a les negociacions «si el problema és que som del PP».

Per la seva banda, el portaveu del PP a les Balears, Miquel Ramis, atribuí les queixes d'UM a una estratègia «per aconseguir rèdits polítics». Ramis emmarcà les declaracions de Miquel Àngel Flaquer en «la normalitat de l'escena política». Coincidint amb la reacció de l'Executiu autonòmic, Ramis envià el missatge següent als dirigents d'UM: «Si ens poden ajudar a negociar amb el Govern central n'estarem contents, perquè totes les inversions que arribin seran beneficioses per als ciutadans de les Illes».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris