muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

La pressió assistencial dispara els casos de violència als hospitals

Els metges reclamen tolerància i educació sanitària als pacients

La gran pressió assistencial que estan patint tant els centres de salut com les sales d'urgències dels hospitals públics de les Balears han disparat les alarmes dels professionals sanitaris sobre l'augment de la violència que sofreixen prou sovint.

Un dels metges que exerceix al PAC de l'Escola Graduada de Palma assegurà que «moltes vegades temem per la nostra integritat física, perquè de cada vegada la gent és més violenta i en ocasions ignora les bones paraules i recorre a la violència». De fet, aquest centre disposa d'un guàrdia de seguretat, arran de les denúncies pel personal que hi treballa.

Aquesta situació també l'estan vivint els professionals sanitaris que fan feina en altres punts d'atenció com els del Polígon de Llevant, Pere Garau o Son Gotleu. Una infermera d'aquest darrer explicava ahir que «aquí les amenaces i els insults són habituals i és molt difícil treballar amb por».

Per la seva banda, el vocal del Col·legi Oficial de Metges de les Balears -Comib-, el doctor Juan Hervás, confirmà les denúncies i explicà que aquest increment ja es detecta des de fa un parell d'anys, «sobretot a les sales d'urgències i als centres de salut, amb casos de violència verbal contra els metges i contra el personal d'infermeria, encara que alguna vegada també s'ha arribat a la violència física».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris