nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

Cala Bona patirà una transformació amb la conversió de la primera línia

El Govern invertirà tres milions per adaptar el front marítim en espai per a vianants

El moll de Cala Bona canviarà totalment la seva fisonomia gràcies a un ambiciós projecte que posarà en marxa la Conselleria d'Obres públiques del Govern i que preveu la conversió de la primera línia del moll en espai per a vianants i la pavimentació de la zona portuària del nucli costaner de Son Servera, un projecte que tindrà un cost de 3.037.857 euros.

«Estam molt satisfets d'aquesta gran inversió que suposarà una millora molt important del nucli, ja que es potenciarà molt la zona turística sense perdre l'encant que encara conserva com a moll de pescadors. És una reivindicació de comerciants i hotelers de la zona per fer més atractiu el nucli costaner». Així ho valorà el batle de Son Servera, Damià Ripoll (PP).

El projecte, que es durà a terme enguany, té per objectiu limitar la circulació de vehicles en la zona portuària i crear zones de passeig per als residents i turistes. L'actuació es desenvoluparà en el tram del front marítim del moll de Cala Bona, amb una àrea d'actuació de 700 metres de longitud.

La reforma preveu la demolició del mur actual i la creació d'un nou que permetrà augmentar l'amplària del moll. El disseny del nou mur permet augmentar l'amplària del moll i es revestirà tota la seva extensió amb una tarima de fusta.

S'ha projectat la creació d'una zona de passeig a nivell del moll actual i la construcció d'un nou local destinat a distints usos. D'altra banda, hi haurà el passeig superior que inclourà un carril bici, zona verdes, zones d'ombra i terrasses per a bars i restaurants.

Estan prevists quatre tipus de paviments que permetran diferenciar l'ús i determinar les zones ambientals.

L'actuació també preveu la plantació d'arbres i flors i la instal·lació d'un avantguardista mobiliari urbà, bancs, papereres, pèrgoles així com un original enllumenat.

També es pretén fer una mena d'amfiteatre amb paviment de fusta que podria ser utilitzat com escenari per les actuacions durant els mesos d'estiu. «Amb aquesta important remodelació tota la zona cobrarà vida. Estudiam fer aparcaments a la zona posterior», digué Ripoll.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris