nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

«El negoci de les cases vacacionals té ara unes millors perspectives»

Miquel Cifre, president dels empresaris dels habitatges vacacionals

Miquel Cifre presideix l'Associació balear d'empresaris d'habitatges turístics vacacionals que gestiona més de mil habitatges en tot Mallorca, el 70 per cent d'elles a Pollença. L'associació va néixer en 1998, després de l'aprovació de la Llei general de Turisme, que deixà en una situació compromesa aquest tipus d'oferta. Ara s'anuncia l'aprovació imminent de la proposició de llei que regularà definitivament aquest tipus d'oferta de la qual viuen centenars de famílies a Pollença.

-Com i per què va néixer la seva associació?
-Fou creada en 1998 arran de l'aprovació de la llei general turística perquè interessava aconseguir una normativa específica per a aquest producte, que fa més de trenta anys que funciona a la zona. Gestionem més de 1.000 habitatges en tot Mallorca, un 70 per cent d'elles a Pollença.

-Quina opinió us mereix la proposició de llei que serà debatuda en el Parlament?
-Per a nosaltres està bé perquè des d'aquest moment el problema minva d'una manera real creant uns criteris de qualitat que són molt necessaris en aquest temps en què ens movem. La llei deixa al marge el tema urbanístic perquè ja existeixen altres mecanismes per controlar-lo i en aquest sentit l'anterior legislació era incongruent, doncs obligava per poder comercialitzar a obtenir una llicència d'activitats que era impossible aconseguir en sòl rústic.

-Quan hi haurà la solució definitiva?
-Si ara la llei és aprovada solament ens faltarà definir els paràmetres de qualitat. Els habitatges hauran de passar una espècie de revisió ITV i això és bo per al sector.

-Mentre arriba la solució definitiva temen les inspeccions?
-No. És cert que hi ha hagut casos puntuals però en general mentre ha durat el procés de regularització no s'ha atacat el sector.

-Poden per tant respirar tranquils?
-No sé si podem estar del tot tranquils però almenys el negoci té millors perspectives ara. Crec que estam en el bon camí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris