algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

L'Ajuntament aprova llogar uns terrenys a IB3, on ja ha construït

Els comerciants protestaren per l'inici del mercat a Son Ferrer


L'Ajuntament aprovà, en el ple d'ahir, amb els vots a favor de PP-UM i els vots en contra del PSOE, firmar un contracte de lloguer amb opció de compra de diferents solars, en els quals ja s'ha construït, a l'ens públic de Ràdio i Televisió de les Illes Balears.

Cal recordar que l'Ajuntament va vendre el 18 de març de 2004 l'edifici de la televisió local de Calvià, ubicat al polígon industrial de Son Bugadelles.

El juliol la directora de l'ens públic, Maria Umbert, sol·licità més terrenys, que li foren cedits. El setembre demanà més espai. Finalment se'ls lloguen els cinc terrenys municipals, amb opció a compra.

El portaveu del Partit Socialista, Antonio Manchado, manifesta sobre això que «és un mal negoci vendre patrimoni municipal», però principalment remarcà que «en aquests terrenys s'ha comès una il·legalitat urbanística. L'ens públic està obligat a complir amb la llei com tots, tot s'ha fet de pressa i corrent per requalificar el terreny i poder, d'aquesta manera, legalitzar les obres. L'Ajuntament hauria d'haver controlat aquestes irregularitats».

Manchado recordà que «el batle ha posat querelles per llicències provisionals, però ara no ha fet res», i afegí: «Esperam que els ciutadans de Calvià puguin arreglar aquest tipus de tràmits amb la mateixa celeritat».

Per la seva part, el primer tinent de batle d'Urbanisme, Alberto León, no afrontà cap de les crítiques i es limità a contestar que «en el ple només es debat el contracte de lloguer».

En un altre ordre de coses, durant la sessió plenària un grup de comerciants del municipi es manifestà amb pancartes en contra de la posada en marxa avui divendres d'un mercat setmanal al nucli de Son Ferrer. Els manifestants consideren que en un municipi amb més de 2.000 comerços aquest tipus d'iniciatives els perjudica. A les seves pancartes qualificaren el batle Carlos Delgado de mentider i acusaren el primer tinent de batle, Isidre Cañellas, de voler arruïnar-los. També hi acudí un grup de venedors ambulants que feia costat al mercat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris