nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Primera manifestació a Palma contra la immigració descontrolada

90290

Un momento de la concentració.

TERESA AYUGA.

G.M / E.P.Palma.
Una vintena de veïns de Son Gotleu recorregué ahir els carrers de Palma per manifestar-se davant les seus de Cort, el Consell i la Delegació del Govern amb l'objectiu de demanar un major control de la immigració a la seva barriada, i de deixar constància que aquest problema hi creix any rere any. Aquesta és la primera demostració ciutadana que es fa a Palma per aquest motiu.

Els residents, pertanyents a l'Associació de Veïns d'Orson Welles, començaren la marxa al carrer d'Indalecio Prieto, on mostraren pancartes amb els lemes «no a la immigració descontrolada», «comptadors individuals, rehabilitació ja» i «les autoritats són còmplices de l'èxode de Son Gotleu». Entre les peticions formulades, hi destaca la instal·lació de comptadors de llum i aigua individuals, en lloc dels de tipus comunitari ara existents, com també una major seguretat ciutadana als carrers amb motiu dels problemes continus de delinqüència i venda de drogues que atemoreixen els seus residents.

El president de l'agrupació veïnal, l'exregidor socialista (1979-1986) Ginés Quiñoner, es reuní amb la batlessa Catalina Cirer, després d'irrompre a la porta del saló de plens de Cort exigint parlar amb ella. Un cop acabada la reunió, Quiñonero explicà que havia aconseguit de la batlessa la promesa d'una reunió la setmana vinent amb representants de Cort, Consell i Govern balear.

Com a principals peticions dels veïns, el portaveu es referí a la necessitat que tots els immigrants estiguin documentats; un control dels seus habitatges per evitar l'acaramullament de desenes de persones en un sol pis; respectar els horaris dels comerços i, en definitiva, complir unes «normes mínimes» de convivència. «Demanam per a ells el mateix que per a nosaltres».

La primera edil, Catalina Cirer, que hagué de sortir del ple per parlar amb els veïns, afirmà que «les seves reivindicacions no entren en les nostres prioritats, però com que veig que sí que entren dins les seves hem accedit a parlar amb ells per mirar d'arribar a un acord».

En tot cas, Cirer reconegué que a Son Gotleu s'hi registren problemes de convivència «per l'arribada massiva d'immigrants durant els darrers anys» i que han de ser totes les administracions de manera conjunta les que plantin cara a la problemàtica.

Després de passar per la seu del Consell, els manifestants arribaren a la seu de la Delegació del Govern, on foren rebuts pel seu secretari general, Ramon Morey. «Si no feis res, això explotarà», li etzibà una dona.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris