algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Estaràs vol que l'Estatut permeti regular l'entrada d'immigrants

Entén que és l'única manera de garantir serveis als nouvinguts

J. TORRES. Palma.
La vicepresidenta del Govern, Rosa Estaràs, vol que el nou Estatut permeti a la Comunitat Autònoma participar en els processos que regulen l'arribada d'immigrants. L'objectiu de l'Executiu és poder preveure els serveis i les infraestructures necessàries -educatives o sanitàries, entre altres- per atendre el col·lectiu nouvingut.

Després de reunir-se ahir amb els responsables de la Federació Hotelera de Mallorca, en la ronda de contactes per copsar opinions sobre el nou Estatut, la vicepresidenta avançà que demanarà opinió al «Comitè de Savis» per saber com poden participar les Illes en les competències d'estrangeria, «sense transgredir» la Constitució.

«No sé com ho farem», reconegué Estaràs, la qual suggerí la possibilitat de reclamar aquestes competències -ara són de l'Estat- o de preveure mecanismes que permetin la coparticipació de la Comunitat a l'hora de regular l'entrada d'immigrants. El Govern autonòmic entén que aquesta és l'única manera de poder organitzar els serveis que de manera obligatòria ha de prestar als ciutadans, ja siguin educatius, sanitaris o jurídics, entre altres.

La vicepresidenta recordà que aquesta competència ja ha estat sol·licitada per altres territoris, com les Canàries, i advertí que la negativa del PSOE a pactar amb el PP un marc per a la reforma dels estatuts pot provocar que alguns freguin els límits constitucionals. D'altra banda, donà per fet el suport del PSIB a la inclusió de la policia autonòmica a l'Estatut, que es podria tramitar al Congrés l'any vinent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris