muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

Els sindicats d'hoteleria faran dels salaris l'eix del conveni col·lectiu

Mentrestant, la patronal del sector reclama «seny» a les organitzacions

Dilluns vinent es constituirà la Mesa per a la negociació del dotzè Conveni Col·lectiu d'Hoteleria. Tot i que encara no s'ha constituït la plataforma conjunta entre les federacions d'UGT i CCOO, prevista pel mes d'abril, ambdues organitzacions ja han fet saber que aquest serà «el conveni dels salaris».

I mentre uns expressen el desig que el nou acord garanteixi el poder adquisitiu dels treballadors del sector, tant la patronal hotelera mallorquina com el Govern demanaren als sindicats «seny i responsabilitat» en la negociació del conveni més important de les Balears, que afecta les relacions laborals d'uns 80.000 treballadors en temporada alta i en què la nostra Comunitat «s'hi juga molt».

En aquest sentit, el conseller de Turisme es mostrà convençut que «imperarà el consens, el diàleg i l'esperit negociador». Pel seu costat, el líder de CCOO, Josep Benedicto, recriminà a la patronal i l'Executiu autonòmic que sempre que s'inicia una negociació col·lectiva demanin seny als sindicats, precisament «quan nosaltes som els que actuam amb més responsabilitat. Si allò que volen és que les mobilitzacions es facin en temporada baixa, la resposta és que no».

Benedicto també retragué als empresaris que «sempre que se negocia un conveni acudeixen a la crisi per bloquejar les demandes sindicals». Tanmateix, UGT i CCOO són del parer que els beneficis obtenguts per l'hoteleria han estat prou importants com perquè els treballadros reclamin «una part del que han produït». Així, el secretari general de la Federació d'Hoteleria d'UGT, Antonio Copete, explicà que «l'efecte euro i la forta inflació a Balears s'han de veure compensats abans no continuï minvant el poder adquisitiu dels empleats d'hoteleria».

La negociació del nou Conveni Col·lectiu d'Hoteleria s'inicia en un moment especialment complex per l'economia balear. Tots els indicadors apunten cap a una «feble» recuperació econòmica, fonamentada en l'obra pública, la construcció i el desenvolupament d'una futura temporada turística plena d'incerteses. El darrer conveni es tancà el juliol de 2002 amb un increment salarial del 4% sota amenaça de vaga.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris