algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

L'incendi a quatre iots al Club de Mar causa pèrdues de cinc milions d'euros

Els investigadors creuen que el foc s'inicià a l'embarcació «Eco I» per un curtcircuit

59446

Les grans proporcions que adquirí el foc crearen alarma entre els veïns de la zona.

La mitjanit de dimarts a dimecres es declarà un incendi en un iot del Club de Mar que es propagà a tres luxoses embarcacions més amarrades a les proximitats. A primera hora del matí d'ahir, després d'una nit dura i llarga al moll de pilons 4, els GEAS de la Guàrdia Civil acudiren al moll del sinistre i inspeccionaren els quatre iots enfonsats. La primera prioritat era descartar que hi hagués víctimes, tal com es confirmà, i a continuació revisar les naus per aclarir alguns extrems de la investigació.

El foc començà a les 23.14 hores en l'Eco I, un luxós iot que portava ja un temps al Club de Mar. És propietat d'un alemany, però poc abans del sinistre un dels empleats connectà un generador, una cosa habitual en aquest tipus de vaixells que romanen moltes setmanes sense navegar. El motor va estar en marxa i sembla que s'hi produí un mal funcionament que provocà les primeres flames. El vent fou determinant perquè el foc s'estengués amb tanta rapidesa.

De l'Eco I passà aC'est la vie; després eSantana III i aKoffy quedaren engolits per les flames. Els remolcadors tragueren dues de les naus a la bocana del port, on s'enfonsaren, mentre que les altres dues del Club de Mar tingueren la mateixa sort. Un total de 14 bombers, guàrdies civils i l'Autoritat Portuària, a més de Policia Local i Nacional, participaren en les tasques d'extinció, que es prolongaren fins a les tres de la matinada.

Durant el dia d'ahir els responsables de la investigació es posaren en contacte amb els amos dels iots afectats per informar-los de la situació. A banda de l'alemany, els altres propietaris són un francès, un espanyol i un anglès. Tots els iots tenien una mida similar (més de 20 metres) i eren bastant moderns. El preu per cada una de les naus és d'uns 200 milions de les antigues pessetes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris