muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

El Suprem nega la possibilitat de fer 22 nous habitatges a Cala Carbó

Una promotora denuncià l'Ajuntament quan li denegà la llicència

La promotora urbanística Multicoop, que sol·licità el 28 de febrer de 2001 la llicència per a la construcció de 22 habitatges unifamiliars a la muntanya de Cala Carbó a Pollença, no podrà finalment desenvolupar les edificacions i tampoc no tindrà dret a indemnitzacions per aquest fet.

El Tribunal Suprem ha decidit a favor de l'Ajuntament de Pollença, que denegà la llicència una vegada vençuda la moratòria urbanística municipal de llicències, aprovada el 27 de gener de 2000, emparant-se en l'entrada en vigor un any després de la moratòria urbanística dictada pel Consell de Mallorca.

La promotora sol·licitava una indemnització de 2.221.573 euros o bé les preceptives llicències per executar aquesta obra, entenent que la suspensió de llicències incomplia la llei. La sentència marca ara un precedent important, tenint en compte que encara existeix un altre contenciós pendent de resolució d'un promotor que també tractà de construir un habitatge unifamiliar a la zona.

La sentència suposa a més a més d'això una victòria mediambiental, en opinió del batle Joan Cerdà, que explicà que «es port dir que la moratòria del Consell de Mallorca ha impedit definitivament la construcció de Cala Carbó». El Pla Territorial de Mallorca protegeix actualment la muntanya, que qualificà com a zona verda privada, i trasllada l'edificabilitat prevista a la zona de l'Ullal, al Port de Pollença, on es crea una zona intensiva de construcció.

Aquest canvi encara genera avui opinions contràries, ja que hi ha moltes persones que defensen també el valor ecològic de l'Ullal, que s'arribà a incloure en el catàleg de zones humides redactat per la Conselleria de Medi Ambient la legislatura passada amb el govern del Pacte de Progrés.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris