bruma
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'onada de fred situa les pèrdues de la collita de la patata en un 70%

Les temperatures baixes dels darrers dies compliquen la temporada

L'onada de fred d'aquest dies afegeix més dificultats al sector de la patata. Les cooperatives de sa Pobla fan balanç i ja situen les pèrdues al voltant del 70 per cent. «Aquest és un dels hiverns més crus que recordam en els darrers 20 anys. Entre els mesos de gener i febrer la patata ha sofert un continu cicle de condicions climatològiques adverses que han fet realitat les previsions més pessimistes», explica el responsable de la plataforma d'exportació Mateu & UCO.

També des de la cooperativa S'Esplet confirmen que la patata primerenca ha patit molt. «Aquest ha estat un hivern molt fred, amb temperatures molt fredes i molt vent», assegura l'enginyer de S'Esplet, Joan Rosselló. De moment la Conselleria d'Agricultura no ha concretat encara si des de Balears es concediran ajudes específiques al sector.

Des del mateix Ajuntament el batle, Antoni Serra, ha parlat amb la consellera Margalida Moner perquè els tècnics facin una segona valoració dels danys que tengui en compte els efectes del vent i de la darrera onada de fred sobre les plantes.

Així mateix, la Conselleria d'Agricultura ha enviat a les cooperatives el Reial Decret publicat pel Ministeri el passat 4 de febrer en el qual es mencionen les Balears com una de les zones més perjudicades per les gelades. Aquest document parla d'indemnitzacions i beneficis fiscals per a les explotacions agrícoles més perjudicades.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris