algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Fiol visita les obres de l'institut, que obrirà les portes el proper curs

La infraestructura disposa d'un pressupost de 3.650.810 euros

EFE/M.P. Esporles.
El conseller d'Educació i Cultura del Govern balear, Francesc Fiol, visità ahir al matí les obres de l'Institut Comarcal d'Ensenyament secundari a Esporles, acompanyat pel batle d'Esporles, Jaume Pou, pel director general de Planificació i Centres, Rafael Bosch i per l'arquitecte redactor del projecte, Àngel García Jalón.

García Jalón explicà a Fiol diversos aspectes sobre la construcció del futur institut, les obres del qual es troben en una fase d'estructura i que s'estan duent a terme segons els terminis inicials prevists. El futur centre d'educació secundària es construeix en un solar d'11.190 metres quadrats a la punta de Son Quint i consta de tres edificis.

Una superfície de 2.700 metres quadrats es destinarà a aulari, 1.500 metres quadrats per a gimnàs i 1.800 es repartiran entre pati i poliesportiu. Així mateix, la infraestructura compta amb un pressupost de 3.650.810 euros i segons indica el conseller Fiol «està previst que el pròxim curs escolar 2005-2006 es cursi al nou centre».

El titular d'Educació també va manifestar que el nou Institut donarà resposta a la demanda educativa que existia des de feia temps a la zona, de manera que els alumnes dels municipis que no hagin de desplaçar-se fins a Palma. La capacitat del nou centre serà d'entre 300 i 400 alumnes. Josep Font i Tries, catedràtic de l'Institut Ramon Llul, és un dels possibles noms per al centre.

D'altra banda, ahir es constituí una comissió mixta, formada per respresentants de la Conselleria d'Educació i de l'Ajuntament d'Esporles per analitzar les condicions en què els veïns del municipi podran emprar la nova instal·lació esportiva i la cafeteria de l'institut. A més, el nou institut serà un dels primers a les Balears en els quals s'instal·larà un sistema de climatització que permetrà disposar d'aire condicionat a l'estiu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris