muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Educació definirà els reglaments de règim intern dels centres escolars

La Conselleria vol fer un diagnòstic de la conflictivitat als col·legis

La Conselleria d'Educació marcarà les pautes dels nous reglaments de règims interns dels centres docents de les Illes Balears. Així ho va anunciar ahir el cap d'Inspecció d'aquest departament del Govern, Ramon Mestre. Mestre va fer aquest anunci durant la celebració d'una jornada organitzada per la Conselleria d'Educació per abordar la situació de la convivència als centres escolars i els conflictes que s'hi produeixen.

El tècnic va explicar que en els nous reglaments «els alumnes han de saber quina és la casuística que s'ha d'aplicar al professorat en els casos que se solapin competències entre els professors i els pares i mares d'alumnes».

Igualment, Mestre va explicar que la Conselleria proporcionarà models d'expedients disciplinaris, que «són la punta de l'iceberg de la conflictivitat a les escoles». De fet, segons el tècnic, darrere de cada expedient disciplinari «hi pot haver 30, 40, 50 situacions conflictives que se solucionen d'una altra manera».

En el mateix sentit, Educació pilotarà proves per abordar les situacions de conflictes escolars i realitzarà un diagnòstic sobre el problema. Precisament, el director general de Personal Docent, Cristòfol Vidal, va llançar ahir una proposta perquè es creïn comissions de seguiment dels conflictes als centres docents. Aquesta mesura s'afegirà, si s'aprova, a la contractació de 90 professors especialitzats en l'atenció als alumnes de famílies immigrants o desarrelades.

D'altra banda, durant les jornades es va analitzar el cas de l'IES de l'Arenal. En aquest centre, segons el seu director, Joan Jaume, el 75% dels alumnes han viscut qualque situació de conflicte; un 20 per cent són difícils d'adaptar i entre un 1 i un 3 per cent són alumnes extremadament conflictius.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris