nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Més de quatre-cents alumnes de la UIB estudiaren a altres universitats

El termini per inscriure's al programa Erasmus acaba l'11 de març

Els alumnes de la Universitat de les Illes Balears (UIB) participen de cada vegada més en algun programa de mobilitat per cursar estudis en altres centres, des d'estatals, europeus, fins als que prefereixen realitzar part dels seus estudis a universitats d'Estats Units o països de l'Amèrica del Sud. Durant el curs 2004, foren més de 400 els alumnes que participaren en algun d'aquests programes de mobilitat.

Per informar alumnes de la UIB sobre aquests tipus de programes, la directora del servei de Relacions Internacionals de la UIB, Esther García, impartí ahir una conferència a la Facultat de Ciències. García explicà que el termini per inscriure's en el programa Erasmus l'any que ve estarà obert fins el pròxim 11 de març, i que els alumnes que hi vulguin participar comptaran amb ajuts econòmics. Concretament el Govern balear dóna un beca de 600 euros a cada estudiant que triï realitzar un curs a un país de la Unió Europea.

La UIB i la UE també col·laboren amb una petita contribució mensual igual que alguns ajuntaments com el de Palma o Calvià. Els alumnes que no volen sortir de l'Estat, també poden optar pel programa Sicue, que permet cursar estudis en una altra Universitat espanyola. Una vegada acceptada la sol·licitud i si la mitjana de notes de l'alumnes és l'exigida, es pot demanar la beca econòmica Sèneca.

A més, la UIB té firmats convenis bilaterals amb universitats d'Estats Units, Mèxic, Xile, Argentina, Puerto Rico i Rússia perquè els alumnes balears pugin cursar-hi estudis, igual que participa en la xarxa de l'Institut Joan Lluís Vives de parla catalana. Per més informació sobre els programes, podeu visitar la web de la Universitat, www.uib.es.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris