nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

L'Ibavi lliura les claus de 56 nous pisos de protecció oficial a Palma

Els habitatges en règim de lloguer es destinen a menors de 35 anys

L'Institut Balear de l'Habitatge -Ibavi- lliurà ahir les claus de 56 pisos de protecció oficial en règim de lloguer a menors de 35 anys. S'ubiquen al carrer del Manuel Azaña, al Polígon de Llevant de Palma. La consellera d'Habitatge, Mabel Cabrer, declarà que la manca de sòl edificable a Palma és la causa principal de l'increment dels preus. Per aquesta raó, «la Conselleria també promourà el lloguer de pisos de protecció oficial».

Així, els habitatges no deixen de ser propietat del Govern, que els pot arrendar de bell nou en cas de rescissió del contracte amb els llogaters. Cabrer entregà les claus dels 54 pisos en un acte al qual assistiren José Manuel Sierra, tinent de batle d'Habitatge; Segismundo Morey, gerent de l'Ibavi, i Antoni Llamas, director general d'Arquitectura i Habitatge.

Sierra aprofità per comentar que Palma és una de les quatre ciutats amb els preus més elevats de tot l'Estat en relació amb aquest àmbit. La rehabilitació i la incentivació del lloguer són algus projectes de l'Ajuntament, a més d'altres en cooperació amb l'Ibavi.

Els sol·licitants dels pisos lliurats ahir havien de complir els requisits de ser menors de 35 anys i de tenir uns ingressos d'entre 12.000 i 21.000 euros. Els preus dels arrendaments varien segons els metres quadrats útils, i van de 200 a 286 euros. Dels 56 pisos de 2, 3 i 4 dormitoris, n'hi ha quatre d'adaptats per a discapacitats. Dels adjudicataris, un 64% són persones que viuen soles, un 14% tenen només un fill i just el 20% restant són famílies amb 2 o 3 fills.

Alguns dels nous llogaters comentaren a aquest diari que l'entrega de les claus s'havia endarrerit respecte de les dates previstes i consideraven que als pisos hi mancaven alguns acabats que haurien d'afegir ells mateixos.

Aquesta promoció s'emmarca en les actuacions realitzades per l'Ibavi l'any 2004. Palma es beneficià d'un 40% de les inversions. Per enguany s'han previst 1.000 pisos més, per valor de 41,8 milions d'euros, un 14% més que l'any anterior.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris