nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
12°

Els savis de l'Estatut obren pas a la creació de la policia autonòmica

També aposten per una reforma que inclogui més protecció social

El comitè de savis que s'encarrega d'assessorar el Parlament per a la reforma de l'Estatut ja està immers de ple en el debat sobre les competències. Ahir mateix decidiren obrir el camí a una futura policia autonòmica. Per aquest motiu, proposen que se suprimeixin les actuals referències que autolimiten la creació d'aquest cos, tot i que reconeixen que la decisió final correspon als polítics.

Segons informà la vicepresidenta del Govern balear, Rosa Estaràs, els onze experts s'agafen a l'article 149 de la Constitució espanyola per assegurar que la comunitat autònoma es pot arrogar la capacitat de disposar d'un cos policíac propi, de la mateixa manera que ha fet Canàries.

D'altra banda, el comitè suggereix la modificació de l'article 10 de l'actual Estatut per tal dotar de més protecció social els ciutadans de les Illes. En aquest sentit, advoquen per reconèixer expressament la competència que té l'administració autonòmica d'apujar les pensions no contributives, tal com va determinar el Tribunal Constitucional en relació a Andalusia.

Altres aspectes que volen millorar els savis són els relacionats amb la protecció de la família, de les persones amb discapacitats i les dependents en general; la conciliació de la vida familiar i la laboral o la igualtat de gènere. Per això suggereixen que totes aquestes novetats prenguin forma d'afegits al text estatutari actual.

Estaràs aprofità la reunió del comitè d'ahir per presentar la pàgina web de la reforma (reib.caib.es), on els ciutadans podran fer propostes que posteriorment seran elevades a la ponència parlamentària.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris