algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Foment rectifica i assumeix l'increment del descompte marítim entre les Illes

El Consell de Ministres l'aprovarà demà, amb la bonificació del transport aeri

El Consell de Ministres aprovarà demà divendres el reial decret que regula l'increment del descompte en el transport aeri i marítim interilles, que a la fi passarà del 33 al 38 per cent. Així ho asseguraren ahir fonts del Ministeri de Foment. Amb aquesta decisió el Govern central accepta la demanda que plantejava l'Executiu balear en el sentit que les bonificacions afectassin també els bitllets de vaixell per als passatgers residents.

Fins ara, del 33 per cent de descompte sobre les tarifes marítimes, la Comunitat Autònoma finançava un 23 per cent i el Govern de l'Estat es feia càrrec del 10 per cent restant. Ara el Ministeri de Magdalena Àlvarez elevarà la seva aportació al 15 per cent. Fins ara Madrid havia apel·lat a l'exclusivitat competencial de la CAIB en aquesta matèria per defensar que era el Govern balear qui havia d'assumir l'augment del descompte.

Tanmateix les gestions realitzades pel diputat socialista per Balears Francesc Antich, juntament amb la pressió exercida pel PP al Congrés i pels governs de Canàries, Ceuta i Melilla -que es troben en la mateixa situació-, ha provocat que Foment s'hagi replantejat el seu posicionament inicial. En aquest procés de «recapacitació ministerial», Antich, com a diputat i secretari general del PSIB-PSOE, ha jugat un paper rellevant.

Finalment les seves converses amb alts càrrecs de Foment han donat els seus fruits. L'expresident del Govern de les Illes considera que, si finalment el Consell de Ministres aprova la pujada del descompte, «haurem assistit a una setmana important per a Balears»: primer amb l'aprovació, dimarts passat, del plus d'insularitat, «que suposa una passa molt important en l'equiparació dels funcionaris de l'Arxipèlag», i ara amb «el compliment del compromís de Zapatero en relació al transport balear». Antich recorda que «tot això es produeix quan el PSOE no fa ni un any que governa».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris