nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

CSI-CSIF signa «forçat» amb l'Estat l'acord sobre el plus d'insularitat

El sindicat justifica el retard perquè ho havia de consultar a les bases

Finalment, els representants del sindicat CSI-CSIF subscrigueren «forçats» ahir horabaixa l'acord amb el Ministeri d'Administracions Públiques sobre el nou plus d'insularitat per als 9.000 treballadors públics de les Balears, després que ho fessin UGT i CCOO.

Tot i que el vicepresident estatal de l'organització sindical, Josep Lluís Bauzà, justificà el retard a l'hora d'assumir el document perquè «ho havíem de consultar a les nostres bases de Balears», allò més cert és que no agradaren les «presses» de l'Estat per dur aquest tema fora de l'ordre del dia a la Mesa estatal de la Funció Pública. Fins i tot, Bauzà qualificà de «curiosa» la presència del secretari general de la Federació de Serveis Públics d'UGT-Balears, Aurelio Martínez, a la reunió de dimarts passat.

Tanmateix, el CSI-CSIF signà finalment el document «forçat» per les circumstàncies: «No volem quedar fora de les negociacions per equiparar les indemnitzacions per residència dels funcionaris balears amb els canaris, un fet al qual no podem renunciar. I així ho hem fet saber al Ministeri», declarà Bauzà.

L'increment mitjà de les indemnitzacions per residència del 35% no satisfà de la mateixa manera tots els sindicats i ja ha començat a crear tensions entre les organitzacions que, curiosament, presentaran aquest migdia en roda de prensa l'acord al qual arribaren dimarts passat a Madrid. Mentrestant, les reaccions no aturen de produir-se.

Així, l'STEI-i manifestà ahir a través d'un comunitat que el plus d'insularitat és «una passa endavant, però insuficient». L'increment d'entre 9 i 15 euros per als funcionaris de Mallorca i d'entre 18 i 30 euros per als de Menorca i les Pitiüses «representa el mateix que rebutjaren el setembre passat». Per aquest motiu, l'organització recrimina l'actitud contradictòria de les centrals de treballadors.

L'acord assolit dimarts passat a Madrid per l'Estat i els sindicats desbloqueja la negociació per l'equiparació salarial dels funcionaris balears amb els de Canàries. A més, reconeix la doble insularitat com una càrrega per als treballadors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris