muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

Llum verda a l'equiparació salarial del funcionariat illenc amb el canari

Estat i sindicats pacten una pujada del 35% de les indemnitzacions per residència

69638

Fa més d'un any els sindicats iniciaren les protestes davant Delegació del Govern.

Les indemnitzacions per residència que perceben actualment els prop de 9.000 funcionaris de les Balears registraran enguany un increment mitjà del 35%. Així ho pactaren ahir horabaixa els representants de l'Executiu central i dels sindicats CCOO i UGT, llevat del CSI-CSIF, en el decurs d'una reunió mantinguda a la seu del Ministeri d'Administracions Públiques.

L'acord, que va ser qualificat d'«històric» per les parts, es basa en dos punts fonamentals: el reconeixement de la doble insularitat a la funció pública de les Balears i el compromís de continuar negociant durant el 2005 l'increment de les indemnitzacions fins a l'equiparació amb Canàries. Aquest darrer punt és el que ha permès desbloquejar el procés iniciat a la passada legislatura.

Els increments pactats oscil·len entre els 9 i 15 euros per als empleats públics de Mallorca, mentre que per als de Menorca, Eivissa i Formentera serà d'entre 18 i 30 euros.

La mesura es farà efectiva el març vinent, tot i que amb caràcter retroactiu a partir de l'1 de setembre de 2004. Per això, els empleats públics rebran una paga única per actualitzar els increments.

L'acord subscrit entre el secretari general d'Administracions Públiques, Javier Velázquez, i els representants d'UGT i CCOO, Aurelio Martínez i Miguel V. Segarra, inclou la creació d'una partida d'1.655.000 euros per satisfer els increments del 35% de mitjana per als 8.905 funcionaris de l'Arxipèlag, com també el compromís de continuar les negociacions al llarg del present exercici.

El representant d'UGT, Aurelio Martínez, manifestà al final de la reunió que «allò més important és negociar i avançar, i en aquest sentit hem fet una passa de gegant. Això suposa una fita importantíssima en la consecució d'una reivindicació històrica».

Però aquest «gran acord» no arriba tot sol, ahir matí el Congrés dels Diputats debaté una iniciativa d'IU relativa a l'equiparació de la indemnització per residència que va ser aprovada per unanimitat després que el Grup Parlamentari Socialista introduís una esmena transaccional.

El text aprovat pel legislatiu estatal insta el Govern central a «revisar la indemnització per residència als empleats públics de l'Administració General de l'Estat i de Justícia de les Balears». Alhora, exigeix «realitzar totes les mesures necessàries, incloses les pressupostàries, per procedir durant aquesta legislatura al reconeixement de la indemnització per residència, d'acord amb les circumstàncies pròpies i singulars de les Balears i tenint com a referència l'actual complement que reben a les Canàries».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris