nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

PP i PSOE creuen acusacions sobre la politització dels mitjans públics

La polèmica que envolta el projecte d'IB3 centra el debat parlamentari

Encara no han començat les emissions de la televisió autonòmica de les Illes Balears (IB3) però la polèmica que envolta el projecte ja s'ha instal·lat al Parlament.

Ahir, representants del PP i del PSIB aprofitaren el ple per intercanviar acusacions i retrets sobre la presumpta instrumentalització política a la qual estan sotmesos distints canals públics.

La vicepresidenta del Govern balear, Rosa Estaràs, hagué de respondre a les preguntes dels socialistes vers «el sectarisme» que ha caracteritzat els nomenaments dels directius d'IB3, en al·lusió a periodistes teòricament «afins als populars». Estarás contratacà posant un bon nombre d'exemples de designacions «polítiques» de distints governs del PSOE (Canal Sur d'Andalusia, l'autonòmica de Castella-la Manxa, TVE...).

La parlamentària Pilar Costa (PSIB) també demanà al Govern si té interès a crear un consell audiovisual de Balears, que s'encarregaria, entre altres qüestions, de vetllar per la imparcialitat i la qualitat dels continguts de la tv i la ràdio públiques. Estaràs recordà que aquest instrument només existeix a Catalunya i Navarra; i que es va posar en marxa quan les seves autonòmiques «ja estaven consolidades».

D'altra banda, Costa criticà que «l'absència dels professionals dels mitjans als òrgans de decisió i control d'IB3». En aquest sentit, Rosa Estaràs argumentà que «la Constitució només reconeix la representativitat dels col·legis professionals», i a les Illes els periodistes s'organitzen en un sindicat de banda ampla.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris