muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

El Govern vol habilitar professors d'escoleta que ensenyen sense títol

El PSM tem que Fiol converteixi guarderies en «magatzems d'infants»

El Govern balear ha redactat un esborrany de decret per regular l'educació preescolar -de 0 a 3 anys- que, entre altres mesures, preveu obrir un procés per habilitar aquells professors d'escoleta que estan exercint sense tenir el títol. El conseller d'Educació, Francesc Fiol, informà ahir del decret al Parlament arran d'una interpel·lació presentada pel diputat Eduard Riudavets (PSM), qui l'acusà de voler convertir les escoletes en «magatzems d'infants».

Basant-se en l'esborrany de decret que la Conselleria d'Educació havia repartit a altres institucions, Riudavets advertí del perill que suposa el fet que les ràtios d'alumnes per aula depenguin de cada centre. També denuncià que es redueixi de 30 metres quadrats a 25 la superfície mínima de l'aula; que es pugui habilitar professors sense títol; o que s'ampliï l'horari dels centres de les 8 hores actuals a un màxim de 10 hores.

El conseller Fiol puntualitzà que el decret denunciat per Riudavets «no existeix oficialment» perquè no ha estat aprovat. En realitat, segons Fiol, es tracta d'un esborrany que s'ha modificat en el període de negociacions i molts dels punts denunciats per l'oposició ja no s'inclouen. En aquest sentit, apuntà que les ràtios d'alumne per aula se cenyiran a la normativa estatal: 8 alumnes en l'educació de 0 a 1 any; 13 alumnes en la d'1 a 2 anys; i 20 en la de 2 a 3 anys. També es mantindran els mateixos metres per alumne, comptant tota la infraestructura del centre. Fiol, en canvi, va reconèixer que, a més de requerir els títols universitaris i de Formació Professional necessaris per garantir la qualificació del personal, el redactat del decret preveu establir criteris d'habilitació per a aquells professors que estan exercint sense títol. També va admetre que es preveu un horari màxim de 10 hores però amb exempcions, que no variarien la situació actual.

El conseller criticà que el Govern central socialista paralitzàs «manu militari» l'aplicació de la legislació educativa dissenyada pel PP i encara no hagi aprovat una nova regulació, que es preveia pel mes passat. Fiol apuntà que el seu departament està valorant si continua esperant Madrid o aprova el nou decret.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris