nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Treball acomiadà un tècnic en riscs laborals de manera improcedent

El TSJB obliga el Govern a indemnitzar o a readmetre el demandant

La Sala Social del Tribunal de Justícia de les Illes Balears (TSJB) ha declarat la improcedència de l'acomiadament d'un tècnic en prevenció de riscs laborals per part de la Conselleria de Treball. El treballador, que va ser contractat pel Pacte de Progrés, desenvolupava les seves funcions a les Pitiüses.

La sentència del TSJB revoca una anterior decisió dels jutjats d'Eivissa, que havien desestimat la demanda del tècnic; contra aquesta es pot interposar recurs de cassació per a la unificació de doctrina davant la Sala Social del Tribunal Suprem.

A més, el veredicte de la màxima instància judicial de les Illes preveu que el demanadant pot optar entre la reincorporació a la seva feina o una indemnització de 8.149 euros.

En aquest sentit, l'empleat s'ha decantat per ser readmès, però la Conselleria encara no li ha notificat la data d'incorporació; de fet no ha contestat a la petició.

Huguet
Precisament ahir el diputat del grup parlamentari d'Esquerra Unida Miquel Ramon tenia previst interrogar el conseller de Treball i Formació, Cristòfol Huguet, sobre l'esmentada sentència, però l'absència del darrer provocà que la pregunta es retiràs i s'ajornàs per a un altre ple.

Ramon adverteix que l'acomiadament del tècnic «respon a motius polítics», opinió que també sostenen els dos sindicats majoritaris (UGT i CCOO), segons publicà Diario de Ibiza.

El representant d'Esquerra Unida assegura que des que el PP assolí el Govern balear -després de les eleccions autonòmiques del 2003-, el treballador demandant «va ser apartat progressivament de les seves habituals tasques, fins que finalment va ser acomiadat». Segons Ramon, aquest fets coincidiren amb una «creixent despreocupació» de l'admnistració autonòmica per la seguretat laboral a Eivissa.

A més, el parlamentari lamentà la imatge que ofereix el Govern quan una conselleria, i precisament la de Treball, actua d'aquesta manera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris