algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Quasi 1.500 pacients participen en una nova iniciativa farmacèutica

El programa s'ha aplicat a les àrees de Son Dureta, Eivissa i Formentera

Un total de 1.491 pacients de Son Dureta i de l'àrea d'Eivissa i Formentera es beneficiaren durant el 2004 del programa «Farmàcia a l'alta», que han posat en marxa l'Ib-Salut i Direcció General de Farmàcia.

Aquest projecte té com a objectiu principal augmentar la qualitat dels tractaments dels malalts i l'eficàcia dels tractaments farmacològics. A més cerca promoure un millor ús dels medicaments, amb un major compliment dels tractaments i la disminució dels efectes adversos, que són els responsables de la major part dels fracassos terapèutics i d'entre un 4 i un 10% dels ingressos hospitalaris. El projecte ha suposat un estalvi en medicaments de 6.000 euros mensuals per cada 100 persones que hi han participat.

A la presentació dels resultats del programa hi foren presents la directora general de Farmàcia, Francisca Gili; el director general de l'Ib-Salut, Sergio Bertrán, i la coordinadora del programa, Olga Delgado, que ha estat guardonada per la revista Correo Farmacéutico dins la modalidat de les millors iniciatives de la farmàcia del 2004.

Gili recollí el guardó ahir vespre a Madrid i explicà que «els especialistes unificaren tractaments farmacològics en coordinació amb altres àrees sanitàries, identificaren i resolgueren problemes relacionats amb la medicació, i proporcionaren una educació individualitzada als pacients sobre la finalitat com les dosis o els efectes adversos».

Aquest programa és pioner a l'Estat i «s'ampliarà enguany a la resta d'àrees de Menorca, Son Llàtzer i Manacor», explicà Bertrán, qui a més recordà que el 30% de la despesa sanitària de les Balears es dedica a medicaments.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris