algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

El fred torna a activar totes les alertes

L'Institut de Serveis Socials i Esportius revisa les mesures perquè cap «sense sostre» dormi al carrer

Davant les previsions meteorològiques anunciades per als pròxims dies, l'Institut de Serveis Socials activa novament el dispositiu d'emergència per atendre les persones «sense sostre». Antoni Serra, president del citat organisme, informà ahir de la revisió de les actuacions previstes des de principi d'hivern. En aquest sentit, s'han afegit a les 50 places extraordinàrires anunciades l'octubre, l'ampliació dels horaris tant de la Unitat Mòbil d'Emergència Social (UMES) com dels centres d'acollida.

Serra declarà que actualment hi ha unes 50 persones vivint al carrer, dels que anomenen «irreductibles», aquells que no han entrat dins la xarxa habilitada pel Consell. S'estudien els motius i possibles solucions per aconseguir-ho com: rebaixar les exigències d'accés als centres, millorar les comunicacions entre aquests per implantar un seguiment més estricte de cada cas i separar les persones amb drogodependències. Va voler destacar també la important tasca de prevenció que realitza en aquestes situacions l'UMES, Unitat Mòbil d'Emergències Socials. Té localitzades les persones que viuen al carrer i els visita abans que la situació sigui crítica, repartint flassades, menjar i begudes calentes. El president amb Catalina Borras directora de serveis socials de l'institut visitaren dos dels organismes afectats per aquestes mesures. El primer d'ells, el menjador de transeünts, coordinat per Rosa Lleonart, amb capacitat per a 145 persones. Funciona com a centre de dia en casos d'emergència i habitualment serveix entre 90 i 100 dinars diaris. Les persones que hi acudeixen han de fer una visita prèvia als treballadors socials de l'Institut. Aquests valoren cada cas i el deriven al centre més adequat o se'ls proporciona l'ajuda que necessitin. Les situacions d'uns i altres són molt diferents, des de gent amb problemes d'alcoholisme o drogodependència fins a aquells que l'únic que poden fer és malviure amb ínfimes pensions. La segona visita va ser a la Casa de Família, gestionada per Antoni Garau, que està dividida en 3 seccions. 44 places d'atenció continuada per a residents de llarga durada, la majoria persones grans afectats per malaties cròniques i psíquiques. Una planta, on hi ha 10 places destinades a la rehabilitació d'alcohòlics. I per acabar, 80 llits dedicats a l'acollida i la inserció social. Una trentena de persones atenen el centre, entre psicòlegs, infermeres, educadors socials i personal de cuina i neteja. En paraules del mateix Garau «treballadors i residents han aconseguit el més difícil, fer d'aquest centre ca seva».

L'atenció que reben les persones a ambdós centres és individualitzada i molt humana, gràcies als equips que hi treballen.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris