lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

L'onada de fred polar fa caure la temperatura per sota dels zero graus

100636

Un «fred de neu» es deixà sentir durant tot el dia d'ahir.

S. AMENGUAL.

L'onada de fred que viuen aquests dies les Balears va fer que durant la nit de dilluns a dimarts els termòmetres davallassin sota zero en la major part de Mallorca i d'Eivissa. Tot i això, els valors registrats no varen ser històrics, ja que l'onada de fred viscuda a finals del passat mes de gener va ser encara més intensa que l'actual.

Tanmateix, el director del Centre Territorial a les Balears de l'Institut estatal de Meteorologia (INM), Agustí Jansà, va assegurar que les temperatures que es registren aquests dies són «francament baixes».

En concret, a Sant Joan de Labritja el termòmetre va arribar fins als 4'7 graus sota zero; a Alfàbia, la temperatura mínima va ser de 4'2 graus negatius; a Lluc es va registrar una temperatura mínima de 3'7 graus sota zero; a l'aeroport de Son Sant Joan, el termòmetre va arribar als 2'5 graus negatius; a Pollença als 1'3 graus sota zero; a Porreres, la temperatura va caure fins als 0'4 graus negatius, el mateix valor que es va registrar a l'aeroport d'Eivissa. El fred també es va deixar notar a sa Pobla, on el termòmetre va davallar fins als 0 graus.

Per contra, Portopí, i les estacions meteorològiques més orientals de les Balears varen ser les que varen registrar les temperatures mínimes més altes de l'Arxipèlag, amb registres que anaven entre els 2 graus de Palma Portopí i els 3'6 del far de Capdepera.

Aquesta situació ha provocat que el fred donàs pas a la neu per sobre dels 300 metres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris