lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Cort retrà homenatge oficial a Emili Darder

Dia 2 de març es recordarà la figura del batle amb motiu del seu afusellament ara fa 68 anys

L'Ajuntament de Palma retrà un homenatge al batle republicà Emili Dardrer i Cànaves, amb motiu del 68è aniversari de la seva mort. Aquest, doncs, serà el seu primer reconeixement institucional, després que fos nomenat fill il·lustre el 1996.

A proposta del PSM, dimecres dia 2 de març, a les 20 hores i al saló de plens, es recordarà la figura de l'home que fou afusellat el 24 de febrer de 1937, després d'un judici sumaríssim, fruit de les tràgiques circumstàncies de la Guerra Civil espanyola.

Pere Muñoz, portaveu del PSM, destacà la importància d'aquest acte. «Darder fou l'impulsor des de la batlia de Palma de les primeres escoletes municipals, com també d'un Pla municipal de Sanitat, entre altres realitzacions en el terreny de la cultura».

Pel nacionalista, «l'homenatge esmena un deute històric que tenia l'Ajuntament cap a un dels seus fills il·lustres».

L'acte consistirà en la projecció d'un vídeo commemoratiu i en una conferència, que impartirà l'historiador Arnau Company, sobre la seva figura i el context històric en què s'ha d'emmarcar la seva vida política.

Des del PSM s'ha felicitat l'equip de govern per impulsar aquesta iniciativa, que ha estat possible gràcies a l'acord d'abstenció dels nacionalistes en els pressuposts municipals.

Emili Darder (Palma, 1895-1937) fou Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de València el 1915. El 1932 fundà Acció Republicana de Mallorca, que el 1934 fou el nucli d'Esquerra Republicana Balear. El 1933 fou elegit batle de Palma i impulsà polítiques culturals i sanitàries. Quan el 1936 esclatà la Guerra Civil, fou detingut i empresonat, i morí afusellat el 24 de febrer de 1937 al cementeri de Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris