nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
11°

El CIM començarà a tomar edificacions il·legals en rústic a Llucmajor i Pollença

En total, l'organisme insular pretén demolir 39 construccions de forma subsidiària

El Consell de Mallorca iniciarà en breu la contractació de constructores per dur a terme la demolició d'edificacions il·legals en sòl rústic. L'organisme insular executarà una quarantena de demolicions i després passarà la factura als propietaris.

Els esbucaments de construccions il·legals s'iniciaran als municipis de Pollença i Llucmajor i el Consell els executarà de manera subsidiària davant de la passivitat dels ajuntaments. En total, l'organisme insular té previst dur a terme 39 demolicions d'edificacions particulars realitzades de forma il·legal en terreny rústic.

Es tracta d'expedients de disciplina urbanística, la resolució de demolició de la qual ve de lluny, segons indicà Bartomeu Vicens, conseller insular d'Ordenació del Territori. Les demolicions es duran a terme en 22 municipis de Mallorca.

La Comissió Insular d'Urbanisme de novembre de 2004 donà llum verda a l'execució de la primera demolició d'un habitatge construït en terreny rústic a Llucmajor. L'expedient es remunta l'any 2000 i han hagut de transcórrer cinc anys perquè sigui una realitat.

A Pollença, al carrer Calvari, es procedirà a la demolició d'un porxo. A la Comissió d'Urbanisme de gener d'enguany s'acordà executar-ho. Aquesta infracció urbanística també es remunta a l'any 2000. Ambdós propietaris han tingut un termini de 15 dies per presentar al·legacions. Aquests expedients no són dels més antics.

El Consell també demolirà un habitatge a Alaró l'expedient d'infracció del qual s'inicià l'any 1993, ja fa 12 anys.

En realitat, en la major part de les 39 demolicions que s'executaran, la infracció es remunta a la dècada dels 90.

Entre els municipis amb més infraccions urbanístiques destaquen Pollença (amb 6 demolicions), Santa Margalida (5), Artà (2), Llucmajor (3) i ses Salines (3), encara que també s'efectuaran diversos esbucaments en altres municipis com Andratx, Muro, Valldemossa, Manacor, Santanyí o Selva.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris