algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

Els expropietaris de Majorica seran citats de nou davant el jutge

El creditor Puerto Madryn S.L. s'ha querellat contra els 15 directius


Els expropietaris que l'any 1998 compraren Majorica seran novament citats a declarar com a imputats davant el Jutjat d'Instrucció número 1 de Manacor, després que la jutgessa hagi acceptat la primera querella presentada per un dels creditors, Puerto Madryin S.L. contra Majorica per presumptes delictes d'apropiació indeguda i concurs fraudulent, tal com avançà Diari de Balears. Per ahir estava fixada la primera citació de dos dels empresaris imputats de les 15 persones que la jutgessa ha citat a declarar. No obstant això, finalment es posposà perquè els Jutjats de Manacor no tenen constància que la notificació de la citació «hagi arribat a tots els imputats», constata el secretari judicial d'aquests jutjats.

El jutjat d'Instrucció número 1 haurà d'enviar les noves citacions a tots els imputats. A través d'aquesta compareixença la jutgessa investigarà si hi hagué delicte en la venda de Majorica del 1998. Aquesta és la primera querella en la qual es denuncia que l'operació de compra de les empreses Majorica i Perles Majorica es cometeren els esmentats delictes. El grup empresarial Alpha que comprà Majorica estava liderat pel conseller delegat José Diego Arozamena.

La presentació de la querella i el fet que aquesta hagi estat admesa a tràmit ha suscitat una enorme preocupació entre els comitès d'empresa de Majorica, que ahir es personaren als jutjats per vigilar de prop el desenvolupament i les conseqüències que se'n puguin derivar d'un judici que finalment no es produí. La preocupació no és per menys. Si la jutgessa comprova que l'operació de compravenda fou irregular amb indicis de delicte, aquesta pot instar a la fallida de Majorica.

La querella, redactada pel penalista Eduardo Valdivia, explica que en el mes d'abril del 98 es constituí la societat Inversions en Perles de Mallorca amb un capital de 500 milions de pessetes. Les societats Majorica i Perles Mallorca foren venudes l'any 98 per quasi deu mil milions de pessetes. Per fer front a aquest pagament, els compradors utilitzaren el capital propi de l'empresa, un préstec aportat a manera personal per alguns dels seus accionistes i en el qual se sol·licità un crèdit bancari per 7 mil milions de pessetes a entitats financeres, en especial al Santander Central Hispano.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris