muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Delegació del Govern diu que arreglarà les deficiències dels col·legis electorals

Ramon Socias convoca els ajuntaments per debatre el problema «sense retrets»

87778

Els responsables de Delegació qualificaren d'«absurdes» les situacions viscudes diumenge.

Delegació del Govern vol corregir les deficiències a les infraestructures electorals de les Balearsque es palesaren arran de la gèlida jornada de referèndum europeu de diumenge passat. Per aquest motiu, el representant de l'Estat a les Illes, Ramon Socias, convocarà els responsables municipals per repassar el catàleg de locals públics i estudiar una solució als problemes detectats.

Flassades, estufes i begudes calentes per combatre el fred. Aquesta serà la imatge que romandrà a la ment dels membres de les meses electorals que «patiren» la jornada de consulta popular sobre l'«euroconstitució» més freda de la història. «No ens podem permetre que la festa de la democràcia es vegi enterbolida per situacions que freguen l'absurd», manifestaren ahir fons oficials de Delegació del Govern.

Ajuntaments

Si bé és cert que la majoria de referèndums i conteses electorals mai no s'havien celebrat a l'hivern, moltes veus s'alçaren en contra de les administracions per la manca de previsió amb què actuaren davant l'onada de fred polar. Tanmateix, «la responsabilitat és dels ajuntaments, ells tenen la competència executiva d'escollir i dotar els locals on s'ubiquen els col·legis electorals. Per això, apel·lam al diàleg i no al retret com a solució al problema», manifestà l'esmentada font.

Amb una seixantena de col·legis electorals, l'Ajuntament de Palma capitalitzà despús-ahir la majoria de crítiques dels membres de les meses. La regidora d'Infraestructures, Catalina Terrassa, atribuí les deficiències denunciades al fet que, en alguns casos, «no poguérem contactar amb els resposables de manteniment dels centres per posar en marxa la calefacció».

Tot i això, Terrassa explicà que Cort distribuí una vintena d'estufes suplementàries «en aquells col·legis que ens ho demanaren». La titent de batle negà, per tant, les acusacions per manca de previsió, ja que «vam atendre totes les cridades i els serveis de manteniment de l'Ajuntament de Palma van fer tot allò que fou possible». Si bé la reponsable municipal manifestà dissabte que tot era a punt per celebrar la consulta, la realitat superà les previsions.

Per això, Delegació de Govern reunirà els responsables municipals per tal d'«analitzar i corregir» situacions que, com la que es veu a la imatge, no es tornin a produir.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris