algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

Un operari de 35 anys mor aixafat a Galilea en bolcar-se una excavadora

Antonio Rafael Cano Palomino fou rescatat pels seus companys, però ja havia mort

102442

El cos sense vida de l'operari tapat amb una manta apareix al costat de la màquina bolcada.

A.S.

Accident i mort a Galilea. Un operari de 35 anys, pare de tres fills, morí ahir en aquell nucli després de bolcar la màquina que conduïa, d'uns 7.000 quilos de pes. La Guàrdia Civil de la caserna d'Esporles s'ha fet càrrec de la investigació i un tècnic en salut laboral de la Conselleria de Treball visità l'obra on es produí el sinistre mortal.

A les tres del capvespre, amb baixíssimes temperatures, Antonio Rafael Cano Palomino estava treballant a les rases que s'estan obrint a l'entrada de Galilea, per instal·lar les conduccions d'abastament i la xarxa de clavegueram. El treballador pilotava una màquina de fer síquies, proveïda d'una roda a la seva part posterior que excava a la terra. Antonio Rafael estava acompanyat d'altres companys i de sobte l'excavadora lliscà per un desnivell, a prop de la pujada a l'església, i bolcà. Tot ocorregué en qüestió de segons i ningú no pogué fer res per evitar-ho. Un altre treballador va ser testimoni de la seqüència completa de l'accident i quan corregué per veure l'operari es trobà que havia quedat aixafat. Els serveis d'emergència van ser avisats d'immediat i malgrat el fet que una Uvi-Mòbil del 061 va acudir amb promptitud a Galilea ja no es pogué reanimar el conductor.

Els bombers també foren mobilitzats per retirar la màquina que aixafava l'operari, però en arribar es trobaren que els companys de la víctima ja havien mogut el vehicle.

El batle de Galilea, Joan Ferrà, confirmà que el mort cavava rases en aquell tram, en companyia d'altres treballadors, i es mostrà molt afectat per l'ocorregut. El jutjat de guàrdia de Palma fou informat de l'accident laboral mortal, que és el primer que es registra enguany a Mallorca, i la Benemérita es féu càrrec de la investigació. Els agents prengueren declaració als altres obrers i feren un reportatge fotogràfic que serà inclòs en l'informe final. Un tècnic en salut laboral també visità l'obra on es produí el bolc fatal, per determinar si existí algun tipus d'irregularitat. El cadàver de l'operari romangué dues hores tapat al costat de la màquina bolcada, mentre els flocs de neu queien cada vegada amb major intensitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris