algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Metges de Son Dureta realitzen una implantació mandibular pionera

S'implantà totalment l'articulació de la mandíbula per una pròtesi

El servei de Cirurgia Oral i Maxilofacial de l'hospital de Son Dureta va realitzar el pasat 24 de gener una intervenció pionera a Balears, consistent en el recanvi total d'una articulació de la mandíbula per una pròtesi.

El doctor Iganasi Forteza-Rey, cap de servei maxilofacial, explicà que «l'articulació temporo-mandibular, més coneguda per les sigles ATM, és la part de la mandíbula que s'encarrega del seu moviment, com per exemple dels moviments d'obertura i tancament».

Aquesta articulació es pot comparar amb altres articulacions del cos, com són el genoll o el costat, ja que també està composta per un menisc i els lligaments.

El subdirector mèdic de l'àrea quirúrgica, José María López, assenyalà que «l'articulació mandibular es pot veure afectada per traumatismes, habitualment per accidents de trànsit, patologies degeneratives com l'artrosis o per tumors en la boca o mandíbula». Tot això provoca una pèrdua de la mobilitat de la boca que impedeix mastegar, una correcta alimentació o parlar.

El doctor Miquel Àngel Morey, adjunt del servei de maxilofacial, va ser qui realitzà la intervenció amb la col·laboració del doctor Francisco Rodríguez de l'hospital La Princesa de Madrid, i assegura que les afeccions de l'ATM són molt freqüents entre la població; de fet el 10% de les persones han experimentat algun símptoma relacionat amb un mal funcionament de l'articulació mandibular.

«Encara que hi ha estudis que demostren que a causa de les seves hormones les dones són molt més propenses a patir aquesta patologia, sobretot les que viuen a grans ciutats perquè aquesta malaltia també està molt relacionada amb l'estrés».

Els casos més lleus es resolen amb un tractament d'antiinflamatoris o aparells dentals.

Per als casos més severs el servei de maxilofacial de l'hospital Son Dureta disposa d'un artroscopi de darrera generació que permet visualitzar l'interior de l'articulació i efectuar tractaments sense hver de recórrer a la cirurgia.

Els metges recorden que els primers a detectar la malaltia són els dentistes, per això la seva col·laboració és indispensable per un diagnòstic precoç.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris